Social

Protest in spitalele din Vrancea

Raluca Manolache
23 iun 2009 1196 vizualizări
Cadrele medicale de la Spitalul din Focsani se simt nedreptatite la capitolul drepturilor salariale u in cazul in care nu se vor gasi solutii viabile, halatele albe sint pregatite sa iasa in strada

"Halatele albe" nu mai cred in promisiunile mai marilor din Sanatate atunci cind vine vorba de acordarea tuturor drepturilor salariale, motiv pentru care au decis sa protesteze. In aceasta saptamina, toti cei care vor ajunge in spitalele din Vrancea vor fi intimpinati de cadrele medicale care au decis sa poarte banderole rosii. Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, spune ca in toata aceasta perioada actul medical nu va avea de suferit pentru ca toate "halatele albe" se vor prezenta la munca. "Am recurs la un gest prin care vrem sa atragem atentia asupra problemelor din sistemul sanitar. Sint lucruri care ar fi putut fi rezolvate la timp. In toata aceasta perioada cind vom purta banderole rosii toate lucrurile se vor desfasura in modul cel mai serios in spitalele din Vrancea", a precizat Claudiu Grosu. Sindicalistii au luat aceasta decizie dupa ce la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani si la celelalte spitale din judet au aparut probleme la capitolul acordarea drepturilor salariale. De exemplu, Spitalul din Focsani are datorii catre salariati de aproximativ 36 miliarde lei vechi. "Halatale albe" solicita aplicarea nivelului de salarizare conform Legii nr. 304/2008 in Centrul de Transfuzii Focsani, acordarea completa a sporului de mare risc in sectiile TBC, boli infectioase, Anatomie Patologica si Psihiatrie ale Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, acordarea primei de stabilitate aferente trimestrului IV la Spitalul din Focsani, acordata si prin hotarire definitiva si executorie, acordarea tichetelor de masa la Spitalul Orasenesc Panciu, acordarea celui de-al 13 salariu aferent anului 2008 in unitatile sanitare in care acesta nu a fost acordat, precum Spitalul din Focsani, Spitalul Municipal Adjud si Spitalul Panciu si acordarea primei de stabilitate aferente trimestrului II 2009 in toate spitalele. In cazul in care nu se vor gasi solutii viabile pentru rezolvarea acestor probleme, sindicalistii se gindesc si la varianta de a protesta in strada. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.