Social

Soferii bolnavi, piriti de medici

Raluca Manolache
8 iun 2009 1040 vizualizări
Soferii care au aritmie severa, sint purtatori de pacemaker, sint hipertensivi sau sufera de anumite boli neurologice trebuie tinuti sub supraveghere medicala si departe de volan

Politistii de la Circulatie si medicii de familie din judet ar trebui sa colaboreze pentru a impiedica aparitia unor evenimente rutiere care s-ar putea produce din cauza soferilor care sufera de anumite afectiuni. Potrivit Codului Rutier, medicul de familie trebuie sa informeze Politia Rutiera daca un pacient de-al sau s-a ales cu o afectiune ce nu ii mai permite sa sofeze in conditii de siguranta. Cu toate acestea, doar citiva medici din judet s-au conformat si au comunicat faptul ca unii dintre pacientii aflati pe listele lor sufera de boli cornice de acest gen. Comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere Vrancea, spune ca pina acum au existat "vreo doua, trei" situatii in care soferii au devenit pietoni pentru ca erau bolnavi. "Conform Articolului 22, aliniatul 6 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 195/2002 medicul de familie va solicita un examen de specialitate atunci cind constata ca o persoana din evidenta sa si care poseda permis de conducere prezinta afectiuni medicale incompatibile cu carnetul de conducere a unui autovehicul. In cazul in care unitatea de asistenta medicala autorizata va constata ca persoana este inapta pentru a conduce un autovehicul va comunica imediat aceasta problema Politiei Rutiere", a detaliat comisarul Adrian Huzum. Astfel, soferul va ajunge pieton, dar isi va putea recupera permisul dupa incetarea motivului pentru care s-a luat aceasta masura. Conform listei afectiunilor medicale incompatibile cu calitatea de conducator de autovehicule, printre soferii care trebuie monitorizati in permanenta se afla cei care sufera de aritmie severa, purtatorii de pacemaker si hipertensivii, persoanele care au suferit un infarct miocardic, cei care sufera de boli neurologice, dar si bolnavii epileptici. De altfel, persoanele care intra in aceasta categorie, vor putea primi permis de conducere sau il vor reinnoi pe baza aprecierilor medicale autorizate si a controalelor medicale regulate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.