Social

Un nou vaccin cu mai putine reactii adverse

Raluca Manolache
13 dec 2008 784 vizualizări
Bebelusii vor fi imunizati cu un nou vaccin tetravalent, introdus in programul national de imunizari.

Astfel, cu o singura intepatura copiii vor fi vaccinati impotriva a patru boli periculoase pentru micuti. Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) a primit pina acum 1.000 de doze din vaccinul cunoscut sub numele de Tetraxim, doze ce vor fi folosite in trimestrul I din 2009. Dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al ASP, spune ca acest vaccin are mai putine reactii adverse. "Este vorba de un vaccin mai putin reactogen si ofera protectie impotriva a patru maladii: difterie, tetanos, tuse convulsiva si poliomielita. Dozele de vaccin au fost distribuite medicilor de familie", a precizat Marina Maiorov. Vaccinarea cu Tetraxim consta in mai multe doze, aplicate la intervale de doua luni, incepind cu virsta de doua luni. Imunizarea se face astfel la doua luni, la patru luni, la sase luni si la un an. Printre principalele reactii adverse ce pot aparea sint durerea, febra, iritabilitatea, somnolenta, diareea, varsaturile si mai rar pot aparea eruptii la nivelul pielii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.