Social

Batrinii ramin fara pensii din cauza copiilor

Iulia Crețu
4 oct 2008 731 vizualizări
Multi pensionari care si-au girat copiii ajung cu pensiile intreite din cauza neplatii la timp a ratelor catre banci

Pentru mare parte dintre pensionarii Vrancei o rata la banca este cit se poate de greu de tinut, asta pe linga greutatile virstei inaintate. Si mai greu ajunge sa le fie in momentul in care cei pe care i-au girat, in special copiii si rude apropiate, nu achita la timp imprumuturile catre banci. In acel moment, executorii pun poprire pe bunurile banesti ale girantilor, pentru unii beneficiari pensiile fiind singurele venituri. Oficialii Casei de Pensii Vrancea declara ca 515 pensionari s-au trezit cu popriri asupra drepturilor de pensie in proportie de 1/3, cuantum stabilit prin Codul de Procedura Civila, pentru ca au intirziat cu plata ratelor la banci sau firme creditoare. Casa de Pensii ajunge sa achite din ratele pensionarilor numai in momentul in care este emis un titlu executoriu. "Constituie titlu executoriu hotaririle judecatoresti, precum si alte inscrisuri carora le este recunoscuta prin lege aceasta calitate. In consecinta, apreciem ca, fata de institutia noastra, in calitate de tert poprit (ca platitoare a drepturilor de pensie) poprirea nu poate fi infiintata decit in baza Codului de Procedura Civila (normele dreptului comun), deci numai de catre executorul judecatoresc, indiferent de calitatea creditorului (persoana fizica sau juridica) cu respectarea dispozitiilor articolului 409 Cod Procedura Civila", ne-a declarat Ion Chivoiu, director executiv adjunct al Casei de Pensii. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.