Social

Nu incuraja cersetoria!

Raluca Manolache
27 aug 2008 931 vizualizări
Politistii demareaza o campanie de constientizare a populatiei asupra pericolului reprezentat de cersetorie.

Pentru ca la nivelul judetului se poate vorbi de un fenomen al persoanelor care stau cu mina intinsa pentru a obtine bani, astazi, politistii de proximitate si cei de la prevenirea criminalitatii vor distribui materiale informative si vor discuta cu oamenii pe acest subiect. Politistii vor merge in zone cheie unde se frecventeaza cersetoria precum Bazar, Piata Moldovei, Pasajul Mercur, Romarta si Complex Modern. "Cersetoria este o meserie. La colt de strada, la semafoare, in piete sau in fata garii, cersetorii sint la munca. Cei mai multi dintre noi ii compatimim, contribuind astfel la perpetuarea meseriei lor. Cei care dau sint de fapt motivul pentru care exista cersetorii, fara acesti «oameni milostivi» cersetoria nu ar mai fi rentabila si, pina la urma, ar disparea", spun oamenii legii. Pentru combaterea acestui fenomen IPJ Vrancea doreste sa incheie protocoale de colaborare in care sa atraga ca parteneri si alte institutii cu atributii in combaterea cersetoriei. De mentionat este faptul ca cersetoria este o infractiune incriminata de Codul Penal. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 9 ore, 47 minute, 56 secunde
Sa nu le mai dea statul roman parlamentarilor cate 75oo euro/ luna pentru simplul fapt ca dorm in parlament , isi fac afacerile sau citesc presa la sedinte si sa se ocupe si de acesti nefericiti care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.