Social

Un donator de rinichi, o viata pentru un politist

Raluca Manolache
4 aug 2008 2116 vizualizări
Un tinar politist din Focsani cauta disperat un posibil donator de rinichi dupa ce a fost diagnosticat cu insuficienta renala cronica u «Nu am crezut ca o sa ajung vreodata sa cer bani pentru a putea trai», ne-a spus tinarul, care spera la solidaritatea umana si la ajutor divin

Viata unui tinar politist de 25 ani din Focsani depinde in acest moment de un transplant de rinichi. Daniel P. este nevoit sa mearga la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani pentru dializa, de trei ori pe saptamina, pentru ca este singurul tratament care il mai tine in viata. Rinichii acestuia nu mai functioneaza aproape deloc, tinarul fiind diagnosticat cu insuficienta renala cronica, dupa ce a fost la un pas de moarte in urma cu putin timp. In luna ianuarie tinarul a aflat ca sufera de «vasculita (inflamatie a peretelui vaselor sangvine "" n.r.), glomerulonefrita cronica (boala renala), hipertensiune arteriala maligna, anemie sencundara si insuficenta renala». Afectiunea a evoluat foarte repede, in prezent acesta avind nevoie de hemodializa. "Boala a debutat in luna ianuarie, cind am avut primele probleme, nu mai puteam sa vad bine cu ochiul sting. Am efectuat un control la Policlina 2, dar mi s-a pus un diagnostic gresit. Mi s-a spus sa astept trei luni ca va trece de la sine, dar boala a evoluat. Am plecat la Spitalul Militar Central Bucuresti sa vad ce se intimpla. Dupa mai multe analize medicii nu au putut cataloga afectiunea pe care o aveam. Mi-au propus sa ma scoata la pensie pe caz de boala, dar nu am fost de acord. Dupa doua zile medicii mi-au luat tensiunea, care era foarte mare, 24 cu 12. In urma analizelor s-a constatat ca am probleme cu rinichii si am fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenta «Sf. Ioan» si mai apoi la Spitalul Clinic de Nefrologie «Carol Davila»", povesteste Daniel. Cu toate acestea, tinarul vrea sa duca o viata normala si sa se reintoarca la munca si sa isi continuie planurile de viata facute alaturi de persoana iubita. Singura posibilitate in acest sens este transplantul de rinichi, operatie foarte costisitoare si posibila numai in cazul gasirii unui donator compatibil. Daniel are grupa de singe 01. "Singura solutie pentru a scapa de dializa este transplantul de rinichi. Trebuie sa gasesc un donator pentru ca parintii mei nu sint compatibili cu mine. Am o verisoara care are grupa de singe 01, dar nu a fost de acord sa doneze un rinichi din motive personale", ne-a dezvaluit tinarul. Un nou rinichi i-ar putea reda speranta acestui tinar.

O mina de ajutor de la colegii politisti

Daniel P. este angajat in acest moment la Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Vrancea, mai exact la Serviciul Cercetari Penale. Cu toate aceastea, de cind boala s-a agravat se afla in concediu medical si risca sa fie pensionat pe caz de boala, daca nu se va trata in urmatoarele patru luni. La nici cei 26 ani ai sai, tinarul va fi nevoit sa traiasca dintr-o pensie de 700 lei pe luna. Astfel, Daniel spera in continuare ca va reusi sa gaseasca un donator compatibil si sa stringa suma necesara de bani pentru transplant. Chiar la nivelul IPJ Vrancea a fost demarata o campanie de stringere de fonduri. "Este vorba despre un agent tinar de la Compartimentul Arest. A fost lovit de aceasta boala cumplita si speram sa il ajutam in limita posibilitatilor. Speram in solidaritatea umana si cu ajutorul lui Dumnezeu speram sa se faca bine. Trebuie sa-l pastram in rindul nostru", a declarat comisarul sef Sandel Doaga, seful IPJ Vrancea. Si familia ii este aproape, dar si iubita cu care s-a logodit chiar inainte de a afla ca sufera de aceasta boala. "Banii nu mai au nici o valoare pentru mine. Nu am crezut ca o sa ajung vreodata sa cer bani pentru a putea trai. Am fost intrebat de un coleg cit sint dispus sa dau pentru viata mea si i-am spus ca toti banii din lume i-as da pentru a face acest transplant. Daca nu mai esti bun, nimeni nu te mai baga in seama. Se uita la tine ca la o masea stricata! Sint foarte putini care vor sa te ajute. Voi gasi o solutie ca sa ma ajut singur", ne-a mai spus Daniel.

"Totul se rezuma la bani si la bunavointa"

In aceste clipe, Daniel nu isi doreste altceva decit sa scape de aceasta boala chinuitoare si singura cale este transplantul de rinichi. Cei care au grupa de singe 01 si doresc sa salveze viata unui tinar incercat de soarta il pot contacta pe Daniel la numerele de telefon 0765.492.664 sau 0745.096.091. Tratamentele pe care trebuie sa le urmeze si transplantul sint extrem de costisitoare iar focsaneanul nu are banii necesari pentru a le suporta de unul singur. "Totul se rezuma la bani si la bunavointa", da tinarul glas sperantei. Cei care doresc sa dea o mina de ajutor acestui om aflat in mare necaz si care si-a calcat pe inima pentru a-si face publica suferinta, pot depune orice suma de bani la Banca Transilvania: cont lei - RO97BTRL04001201283246XX si cont euro - RO46BTRL04004201283246XX. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.