Social

Vrincenii isi vor putea testa alunitele gratuit

Raluca Manolache
14 mai 2008 1156 vizualizări
Vrincenii care doresc sa afle, gratuit, daca alunitele pe care le au ascund un potential cancer de piele pot merge pe data de 15 mai la medicii dermatologi care isi desfasoara activitatea la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, dar si la cabinetul de specialitate de la Centrul Medical.

In judet au fost depistate anul trecut 23 de cazuri de cancer de piele

Cei interesati vor putea afla daca sint bolnavi prin intermediul unor teste ce vor fi facute in toata tara de Ziua Europeana pentru Depistarea Melanomului. Medicul dermatolog Despina Capatina, care are cabinet in incinta Centrului Medical, spune ca este o campanie binevenita in conditiile in care cele mai multe persoane merg la doctor in momentul in care sint deja bolnave. "Este o actiune promovata la nivel central si va consta in consultarea alunitelor. Cei care doresc sa vina ar trebui sa mearga mai intii la medicul de familie pentru a le da o trimitere", a afirmat dr. Despina Capatina. Aceasta mai spune ca vor fi vazute toate persoanele care se vor adresa la cabinet, desigur, in limita timpului pe care il are la dispozitie medicul. Specialistii vor oferi, totodata, sfaturi despre riscurile expunerii la soare, dar si despre modalitatile de protectie. La nivelul judetului in fiecare an sint depistate tot mai multe cazuri de cancer de piele. Conform unei situatii realizate de Autoritatea de Sanatate Publica, in 2006 au fost depistate 21 cazuri noi, iar in 2007 au fost 23 astfel de cazuri. Cele mai afectate persoane par a fi cele din mediul rural, care se expun la soare in timpul muncilor agricole de peste an. In 2007, din cele 23 cazuri noi, 19 s-au inregistrat la persoanele care traiesc la tara. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.