Social

Medicii de la Spitalul municipal Adjud "îşi fac mana" cu aparatură nouă

Ziarul de Vrancea
14 ian 2016 357 vizualizări
între alte achiziţii, la Adjud s-au cumpărat şi canapele ginecologice noi

În luna decembrie 2015 Spitalul municipal Adjud a achiziţionat aparatură de 1,4 milioane de lei, sumă care a fost suportată 90% de Ministerul Sănătăţii şi 10% de Primăria Adjud. Deşi aparatura existentă în spital permite desfăşurarea activităţii medicale în parametri normali şi în acest an se are în vedere accesarea unor fonduri pentru achiziţii de aparatură. “Spitalul dispune de suficientă aparatură pentru desfăşurarea activităţii în condiţii normale pentru patologiile pe care le tratăm. Pentru anul 2016 încercăm să accesăm circa 2.500.000 lei pentru a completa diferenţa de aparatură necesară. Ar mai fi nevoie, de exemplu, de cel puţin un aparat de anestezie generală pentru ca fiecare sală să aibă propriul aparat, două ecografe, câteva defibrilatoare, EKG-uri, un aparat de sterilizare de o capacitate mai mare”, ne-a declarat Florin Pădurariu, managerul Spitalului Adjud.

Restructurarea acoperişului, o prioritate

Una dintre priorităţile spitalului pentru 2016 o constituie reabilitarea acoperişului spitalului, pentru care se încearcă, împreună cu primăria, accesarea unei linii de credit cu finanţare europenă. Chiar dacă Spitalul Adjud nu duce lipsă nici de medici, se are în vedere şi aducerea de noi specialişti ţinând cont că unii profesionişti se pregătesc de pensionare. Spitalul din Adjud a suferit la finele anului trecut o grea pierdere, după ce doctorul Constantin Barbu a decedat la numai 57 de ani. Acestuia i s-a făcut rău la câteva minute după intrarea în tură şi s-a stins în mâinile colegilor care au încercat în zadar să îl resusciteze. La ora actuală, Spitalul Adjud are nu mai puţin de 300 de angajaţi. (Dana LEPĂDATU)   
Cu ce a fost dotat spitalul Adjud anul trecut: aparat de anestezie generală, aparat de ventilaţie, trusă de laparoscopie, şase lămpi bactericide pentru sterilizarea sălilor de operaţie şi saloanelor, cinci aspiratoare de secreţii, două nebulizatoare, truse de reanimare pentru copii, un sterilizator material moale şi instrumentar. Deasemenea, au mai fost achiziţionate o lampă scialitică pentru sala de operaţii cu lumină rece, două lampi de examinare, două canapele ginecologice pentru examinare şi naştere, patru defibrilatoare, două monitoare de funcţii vitale, şase EKG-uri, două holtere EKG care permit monitorizarea activităţii inimii, un holter TA care măsoară tensiunea arterială şi un ecograf.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.