Social

Stocurile de vaccin antirabic şi antitetanos sunt asigurate la Focşani

Ziarul de Vrancea
2 dec 2015 3158 vizualizări
Stocurile de vaccin antirabic şi antitetanos sunt asigurate la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, ne-au precizat oficialii unităţii.

După ultimele ştiri alarmante apărute în presa centrală, potrivit cărora mai multe spitale din ţară se confruntă cu o criză de vaccin antirabic şi antitetanos, Spitalul Judeţean anunţă că la Focşani nu sunt probleme cu asigurarea stocurilor. Astfel, Spitalul Judeţean, care găzduieşte unicul centru antirabic din judeţ, are în prezent în stoc 94 de fiole de ser antirabic şi 42 de fiole de Favirab,  soluţie injectabilă cu anticorpi împotriva rabiei. De asemenea, spitalul are pe stoc şi o cantitate suficientă de fiole antitetanos, 2.190 de bucăţi. Rabia este o boală cauzată de muşcătura de câine, deosebit de periculoasă mai ales în cazul în care animalul este turbat. Lunar, la Centrul Antirabic din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, ajung peste 50 de persoane muşcate de animale, cele mai multe cu muşcături de câine, urmate de cele de pisică. De precizat că acest vaccin poate fi găsit doar la Centrul Antirabic Vrancea, neputând fi procurat din farmacii. Tetanosul este o boală gravă, adeseori fatală, cauzată de exotoxina produsă de bacteria Clostridium tetani. Transmiterea bolii se face în principal prin răni contaminate, dar poate apărea şi în urma operaţiilor elective, a arsurilor, a rănilor prin înţepare profunde, a rănilor prin strivire, a otitei medii, a infecţiilor dentare, a muşcăturilor de animale, avortului şi sarcinii. Tetanosul nu se transmite de la o persoană la alta şi este singura boală care poate fi prevenită prin vaccinare care este infecţioasă, dar nu este contagioasă. La nivel naţional, stocurile de vaccin antirabic şi antitetanos ale Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" s-au epuizat, iar în prezent  Ministerul Sănătăţii renegociază preţul cu producătorii de vaccin. Până la încheierea acestei proceduri, deşi există bani, vaccinurile nu pot fi cumpărate de instituţiile medicale. (Dana LEPĂDATU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.