Social

Echipă specială la UPU pentru resuscitarea bolnavilor din spital

Raluca Manolache
30 iun 2015 2414 vizualizări
Zilnic, un medic şi doi asistenţi se vor ocupa de cazurile urgente care apar în secţii u în cazul unui stop-cardiorespirator, şansele de supraviețuire cresc dacă se începe imediat resuscitarea, tocmai de aceea s-a luat decizia înfiinţării acestui "SMURD intraspitalicesc"

Atenţie sporită pentru bolnavii aflaţi în stop cardio-respirator. La nivelul Unităţii de Primire Urgenţă (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani a luat fiinţă o echipă specială de intervenţie destinată resuscitării bolnavilor internaţi în secţiile unităţii. Pentru fiecare tură se stabileşte astfel o echipă de intervenţie formată din trei persoane, un medic şi doi asistenţi, care va interveni în momentul în care este chemată de colegii din alte secţii pentru cazuri limită. S-a stabilit şi o procedură de lucru deoarece se doreşte intervenţia în timp util în vederea rezolvării prompte a urgenţelor intraspitaliceşti, în special în cazul stopurilor cardio-respiratorii. Astfel, echipa de intervenţie va colabora cu medicii din secţiile spitalului în vederea soluţionării cazului şi preluării lui în urma resuscitării de secţia de ATI. De asemenea, la nivelul UPU se va realiza un registru de intervenţie în care vor fi menţionate toate intervenţiile echipei. Şi pentru a fi evitate anumite probleme, medicii şefi din toate secţiile vor avea sarcina de a verifica periodic cunoştinţele teoretice şi practice ale personalului medical în ce priveşte manevrele de bază în resuscitarea cardio-respiratorie. Cardiologul Valentin Ochean, directorul medical al Spitalului Judeţean, a anunţat înfiinţarea acestei echipe de intervenţie rapidă cu ocazia vizitei membrilor Clubului Rotary VARANA Focşani, care au donat un defibrilator performant secţiei de cardiologie, în valoare de peste 6.000 de euro. „Pe lângă faptul că este un aparat extrem de necesar şi de util, este de două ori necesar pentru că apărând acest aparat pe secţie putem disponibiliza un alt aparat pentru echipa de intervenţie constituită la nivelul spitalului”, a declarat medicul cardiolog. De-a lungul anilor, mulţi bolnavi internaţi şi-au pierdut viaţa pe fondul lipsei de intervenţie rapidă la nivelul secţiilor, aşa că s-a demarat acest program de salvare a inimilor. După cum se ştie, în cazul unui stop cardio-respirator, orice secundă care trece fără ca inima să pompeze sânge poate însemna viață sau moarte. Șansele de supraviețuire cresc dacă se începe imediat resuscitarea, tocmai de aceea s-a luat decizia înfiinţării acestui "SMURD intraspitalicesc". (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.