Social

Câţi vrânceni beneficiază de asistenţă socială

Ziarul de Vrancea
16 oct 2014 1962 vizualizări
Peste 46% din populaţia de la noi trăieşte în sărăcie.O persoană este considerată săracă dacă are “un venit sub 60% din venitul mediu naţional"

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vrancea a plătit drepturi de asistenţă socială pentru 84.928 de vrânceni la data de 30 septembrie, potrivit informaţiilor prezentate la şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural. Cei mai mulţi beneficiari sunt copiii care primesc alocaţii de la stat. La sfârşitul lunii septembrie, erau 65.268 de copiii care primeau alocaţii, dintre care 58.367 alocaţii de stat potrivit Legii nr. 61/1993, în cuantum de 42 de lei. Alocaţia lunară de plasament se acordă unui număr mediu lunar de 750 de beneficiari. 5.410 de beneficari sunt înregistraţi la AJPIS pentru susţinerea familiei. Instituţia acordă 1.634 indemnizaţii pentru creşterea copilului şi 404 stimulente lunare în acelaşi scop. Plata ajutorului social se acordă pentru 5.949 de persoane din judeţ. Statul ajută familiile cu posibilităţi materiale reduse pentru încălzirea locuinţei, iar în iarna 2013 – 2014 au fost 5.266 de beneficiari. Costel Dumbravă, directorul AJPIS Vrancea, a arătat că instituţia pe care o coordonează are o problemă cu spaţiile pentru arhivarea documentelor. Subprefectul Cristi Misăilă, care a condus şedinţa Colegiului Prefectural de ieri, a arătat că se fac demersuri pentru a se permite arhivarea electronică a documentelor.

Astazi este…Ziua Internațională pentru eradicarea sărăciei

În fiecare an, pe 17 octombrie, este marcată Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei, potrivit unei rezoluţii a ONU din anul 1992. Banca Mondială estimează că aproximativ 1,3 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc în sărăcie, cu puţin peste 1 dolar pe zi, iar cele mai recente date furnizate de Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură arată că, din totalul populaţiei globale, de 7 miliarde de oameni, aproximativ 925 de milioane suferă din cauza foametei, sărăcia avand un rol determinant în decesul a cel puţin 5 milioane de copii, în fiecare an, în întreaga lume. România se regăseşte în clasamentul statelor cu cel mai mare risc al sărăciei. Peste 46% din populaţie trăieşte în sărăcie, cel mai mare nivel din Uniunea Europeană. Nivelul sărăciei din România a urcat în ultimii ani de la 41 la 46%, ca urmare a scăderii nivelului de trai, dar şi a micşorării populaţiei. Aşa se face că România a depăşit până şi Bulgaria. Clasamentul celor mai sărace ţări din Uniunea Europeană este completat de Letonia şi Lituania cu peste 34 la sută. La polul opus se află Cehia, Suedia şi Olanda, unde sărăcia abia atinge 15% din populaţie. Potrivit Uniunii Europene, o persoană este considerată ca fiind săracă dacă are “un venit disponibil sub 60% din venitul mediu naţional". Asta înseamnă 530 de lei pe lună. De aici rezultă că aproape 9 milioane de români trăiesc cu puţin peste 117 euro pe lună. (M. BOICU, D. LEPĂDAT)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3478 zile, 20 ore, 39 minute, 55 secunde
Pai cam asta e si procentul minim pe care PSD il obtine constant in judet. Acest lucru sugereaza un control pe care PSD il exercita asupra acestor persoane. Avandu-i in bazele date, cu nume, prenume, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.