Social

250 de asistente medicale, specializate cu fonduri de la UE

Raluca Manolache
15 iul 2014 2121 vizualizări
Vor fi organizate cursuri de calificare şi recalificare în domeniile îngrijire copii sau pedagog social u asistentele vor fi stimulate financiar pentru a intra în acest proiect cu fonduri europene

Primesc 2.800 de lei pentru a se califica! 250 de asistente medicale din judeţul Vrancea se vor putea specializa în următoarea perioadă cu fonduri de la Uniunea Europeană. Aceasta în cadrul proiectului derulat de Federația Sanitas din România, « Şanse egale pentru acces în carieră POSDRU/6.3/S/132140 », durata de implementare a proiectului fiind de 18 luni. Acestea vor face parte din cele 1.500 de persoane ce vor fi recrutate din regiunile : Nord Vest, Vest, Centru, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia şi Nord Est. În acest sens, astăzi la Focşani se va organiza şi conferinţa de lansare a proiectului în condiţiile în care Vrancea face parte din cele şase regiuni principale de implementare alături de Targu Mureş, Arad, Piteşti, Baia Mare şi Targu Jiu. « Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea respectării principiului egalității de şanse şi de gen, a tratamentului şi a accesului egal pe piața muncii, prin acțiuni de conştientizare, informare, dezvoltare şi furnizare de programe de calificare/recalificare, specializare/ perfecționare pentru 1.500 de femei, în vederea integrării/ reintegrării şi menținerii pe piața muncii. Dintre acestea, 900 de femei vor participa la cursurile de calificare/ recalificare şi 600 de femei vor participa la la programe de formare specifice adresate femeilor din sistemul sanatatii », spun organizatorii. Astfel, 80 de persoane din judeţ vor fi selectate pentru cursuri de educaţie medicală continuă şi 250 de persoane vor urma cursuri de calificare şi recalificare în domeniile îngrijire copii sau pedagog social. Asistentele selectate pentru aceste cursuri organizate cu fonduri de la UE vor face parte dintr-un anumit grup ţintă, au o situaţie dificilă, provin din familii monoparentale, sunt femei ce fac parte din grupuri vulnerabile. Acestea vor fi şi răsplătite pentru că doresc să înveţe ceva nou în carieră. Persoanele ce vor urma cursul de îngrijire copii vor primi la final 2.625 de lei pentru efortul depus, iar cele care merg la cursul de pedagog social vor primi 2.800 lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – “Investeşte în oameni ! “. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.