Social

Un aragaz le-a ars casa unor săteni din Mera

Raluca Manolache
17 mar 2014 1155 vizualizări
La Nereju a ars o tonă de rumeguş u pompierii au intervenit şi pentru stingerea unor incendii de mirişti

O familie din comuna Mera a sunat la 112 pentru a solicita ajutorul pompierilor după ce propria casă a luat foc. Evenimentul a fost anunţat duminică în jurul orei 13.10, iar la sosirea forţelor de intervenţie s-a constatat că focul ardea la acoperiş, pe o suprafaţă de circa 70 mp. Cel mai probabil din cauza unui aragaz nesupravegheat, au ars acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, bunuri de uz casnic şi articole de mobilier aflate în bucătărie şi hol, o bucătărie de vară construită din lemn şi bunurile din interior, şi o magazie confecţionată din paiantă pe o suprafaţă de 20 mp. Pompierii au intervenit şi în comuna Nereju pentru a stinge un incendiu izbucnit la un spaţiu de depozitare rumeguş. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui foc deschis, dar a fost lichidat înainte să se extindă. O tonă rumeguş s-a făcut scrum. Pompierii au intervenit în acest week-end şi pentru stingerea a 14 incendii de vegetaţie uscată. În toate cazurile, incendiile au fost stinse înainte ca flăcările să poată produce pagube, însă suprafeţele afectate variază între 100 mp şi 4,5 ha. „În contextul desfăşurării de către cetăţeni a unor activităţi specifice anotimpului, reamintim principalele măsuri de prevenire a incendiilor: activitatea de igienizare prin ardere a miriştilor, resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, se face numai în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite. Aceste activităţi se desfăşoară cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii. Incendierea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc (eliberat de primării), după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar sau privat pentru situaţii de urgenţă şi dacă există acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului”, a precizat lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU Vrancea. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.