Cum te transformă facturile în boschetar: "Am rămas pe drumuri şi n-am soluţii. O să-mi dau foc în Piaţa Unirii!"
Focşăneanul Constantin Dan Hudici a intrat ieri în greva foamei în faţa Palatului de Justiţie din Focşani, după ce, susţine el, a căzut victimă "mafiei imobiliarelor din Focşani", care i-a scos apartamentul la licitaţie în contul datoriilor acumulate la societăţile de utilităţi publice. Acesta susţine că a vrut să obţină ieri o audienţă la conducerea Judecătoriei Focşani, în legătură contestarea executării deciziei prin care Asociaţia de proprietari a obţinut vanzarea la licitaţie a apartamentului pentru recuperarea datoriilor. Dosarul care avea ca obiect încuviinţarea executării silite s-a judecat în luna ianuarie, iar Judecătoria Focşani a admis cererea de încuviinţare a executării silite formulate de executorul judecătoresc Bîrsan Firel din cadrul BEJ Asociaţi Bîrsan Firel şi Bîrsan Vicuţa-Maria. Situat pe strada Plevnei din Focşani, apartamentul lui Constantin Hudici, moştenit de la părinţi, a fost scos la licitaţie şi vandut de Biroul Executorului Judecătoresc unui anume Valentin Sorin Aurică. "Autorizează executorul judecătoresc Bîrsan Firel din cadrul Biroului Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Bîrsan Firel şi Bîrsan Vicuţa-Maria, intrarea în încăperile imobilului situat în mun. Focşani, str. Plevnei, nr. 2, bl. IAD, sc. 2, ap.23, ce reprezintă domiciliul debitorului HUDICI CORNELIU DAN, în vederea executării silite a titlului executoriu: Act de Adjudecare nr. 57/08.01.2014 emis de BEJ A Bîrsan Firel şi Bîrsan Vicuţa-Maria.", se arată în sentinţa pronunţată în luna ianuarie.
Hudici ar putea scrie un manual despre cum să-ţi pierzi casa
În cursul zilei de ieri, noul proprietar a schimbat încuietoarea de la uşă, iar fostul proprietar, rămas pe drumuri, şi-a încercat şansa de a obţine o soluţie la cererea de contestare a deciziei. În cele din urmă, după mai bine de o oră de aşteptare în faţa Tribunalului, acestuia i s-a făcut rău şi a ajuns la Unitatea de Primire a Spitalului. "Apartamentul a fost vandut fără evaluare, fără anunţ de licitaţie în presă, cu suma de vreo 6.000 sau 6.500 de euro. Azi (ieri - n.r.) i-au schimbat yala la uşă, am lucrurile înăuntru, acte, tot, şi nu am cum să le iau. Am rămas pe drumuri şi nu am soluţii. O să-mi dau foc în Piaţa Unirii", ne-a spus Hudici, aflat într-o vădită stare de rău. În varstă de 65 de ani, acesta are certificat de încadrare în gradul II de handicap şi spune că are un venit de numai 250 de lei lunar, care nu i-a permis să ţină din scurt facturile. Constantin Hudici spune că are diplomă de inginer, că în tinereţe a jucat bachet, iar după revoluţie a avut diverse locuri de muncă, însă i-a fost greu să-şi refacă vechimea pentru a ieşi la pensie, pe motiv că actualul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor, din al cărui partid a făcut parte o vreme, i-ar fi dat foc la cartea de muncă în urma unui conflict notoriu la acea vreme. În urmă cu mai bine de 15 ani, Hudici a lucrat ca reporter la revista "Romania Mare", fiind în acelaşi timp membru PRM. Ulterior a intrat în conflict deschis cu "tribunul". Perioada de glorie a fostului ziarist a fost în anii 2000, cand acesta a dezvăluit aşa zisul plan secret al PRM şi numele politicienilor, ziaristilor, magistratilor, politiştilor şi oamenilor de afaceri ameninţaţi cu puscaria şi confiscarea averilor, în momentul cand Vadim va prelua şefia Romaniei. La vremea respectivă, Vadim se afla în ascensiune şi, după cum se ştie, a intrat în turul doi al alegerilor prezidenţiale, alături de Ion Iliescu. Liderul PRM nu l-a uitat pe Hudici, i-a obţinut cazierul judiciar pătat de la Poliţia municipiului Focşani, pe care l-a reprodus întocmai în revistă, în 1998, sub semnătura fostului poliţist Victor Bajenaru, o figură notorie a targului. Articolul intitulat "Boschetarul" s-a lăsat cu demiterea unui colonel din Poliţie care a furnizat documentul secret în "interes politic", potrivit presei vremii.
"Apartament ca al meu nu avea nimeni în Focşani"
Apartamentul din Focşani, rămas de la părinţi, era singura avere a lui Hudici, după o viaţă destul de tumultoasă. "Aveam cam 100 de milioane vechi datorii. Am cerut o păsuire de vreo lună de zile, dar nu mi s-a acordat. Procesele cu administraţia blocului au început de vreo trei ani, dar pe mine nu m-a anunţat nimeni nimic. Doar cand mi-au scos apartamentul la licitaţie am aflat că sentinţa a rămas definitivă. Sunt victimă a mafioţilor, pentru că mi-au umflat în mod intenţionat facturile pentru că ştiau că nu am cum să plătesc. Unde aţi auzit în Focşani să vinzi un apartament la parter, ultracentral, cu posibilităţi de extindere cu 6.000 de euro? Apartament ca al meu nu avea nimeni în Focşani. Am întrat în greva foamei pentru a încerca să stau de vorbă cu preşedinta Judecătoriei, dar m-au evacuat jandarmii şi apoi am ajuns la spital. Sunt terminat!", ne-a mai spus Hudici. Fiind în mod evident în imposibilitatea de a-şi gestiona existenţa, fostul proprietar a ajuns acum în stradă şi fără nici un ban în buzunar. Ca alţi sute de focşăneni aflaţi în imposibilitatea de a-şi achita facturile curente la întreţinere, Constantin Hudici este victima unui sistem care nu le permite locatarilor de la bloc să-şi gestioneze în mod echitabil proprietăţile atunci cand intră în incapacitate de plată. Acesta s-a plans şi primăriei cu privire la situaţia sa şi, potrivit unor documente prezentate redacţiei, municipalitatea nu a putut verifica documentele asociaţiei de proprietari pe motiv că preşedintele nu a permis accesul la acte. (Eduard POPESCU)