Social

Satenii din Mera isi pazesc singuri padurile

Mihai Boicu
11 aug 2007 719 vizualizări
Locuitorii din Mera isi supravegheaza cu atentie padurile in posesia carora ar fi trebuit sa intre daca primarul Gheorghe Sararu nu era trimis in judecata.

Directia Silvica nu mai are voie sa exploateze in zona

Comisia judeteana de fond funciar a validat doua hotariri de retrocedare pentru 500 de hectare de padure in decembrie anul trecut. Ulterior, Directia Silvica Focsani a pierdut procesul in care a contestat cele doua hotariri. Aplicarea hotaririlor a fost insa suspendata dupa retinerea edilului Gheorghe Sararu. Labunt Oancea, Petrica Oancea, Ieremie Burloiu, Ion Avram, Vasile Pavel Sorin au anuntat Politia in urma cu citeva zile ca mai multi cetateni din comuna taie ilegal arbori. Pe 4 august, politistii locali au verificat sesizarea. Astfel, in apropierea suprafetei de fineata detinuta de Ieremie Burloiu a fost gasita o cantitate de 25 de metri steri de lemne pentru un foc, despicate, taiate la lungimea de un metru. La mica distanta au mai fost gasiti inca cinci metri steri de lemne. In apropiere a fost gasita si o caruta, insa femeia aflata cu ea a sustinut ca nu stie cine a taiat arborii cu pricina. Cetatenii care au reclamat taierile ilegale au descoperit si mai multe cioate taiate la nivelul solului, acoperite cu frunze si pamint. Primaria comunei Mera, prin comisia locala de fond funciar, a cerut in instanta ca Directia Silvica sa suspende taierile de padure. Pe 21 mai, Judecatoria Focsani a dispus suspendarea taierilor, iar decizia a ramas definitiva si irevocabila dupa ce Directia Silvica a pierdut cu procesul pentru validarea hotaririlor de retrocedare in Mera. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.