Social

Ministrul Nicolăescu îl roagă pe Oprişan să dea cu mătura în spital

Raluca Manolache
12 ian 2014 1978 vizualizări
Ministrul Sănătăţii vrea spitale curate şi cu ajutorul preşedinţilor de Consilii Judeţene u inspecţia sanitară din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică va controla spitalele din luna martie u curăţenia face parte din respectul minim pe care sistemul sanitar trebuie să-l arate pacienţilor

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vrea spitale mai curate şi vrea să îi implice şi pe preşedinţii Consiliilor Judeţene din ţară pentru a schimba situaţia actuală din unele unităţi spitaliceşti deficitare la acest capitol. Eugen Nicolăescu a elaborat o scrisoare pentru preşedinţii de Consilii Judeţene, solicitându-le ca împreună, autorităţi centrale şi locale, să vină în sprijinul unităţilor sanitare care se confruntă cu dificultăţi de organizare şi asigurare a unor condiţii optime de curăţenie. Rămane de văzut dacă şi în Vrancea, preşedintele CJ, Marian Oprişan, se va implica în acţiunea demarată de la Bucureşti. Aceasta în condiţiile în care spitalele Focşani, Vidra şi Dumbrăveni nu au fost preluate de către CJ în momentul în care s-a luat decizia transferării acestora către autorităţile locale. Cu toate că  este un adept al descentralizării, Marian Oprişan a refuzat cele trei spitale din cauza datoriilor mari înregistrate de către Spitalul Focşani şi pe care ministerul nu le-a putut aduce la zi.

Apelul ministrului

«În acord cu necesitatea ca pacienţii şi cetăţenii români să beneficieze de servicii medicale la standarde optime de calitate, este de datoria noastră, ca autorităţi centrale şi locale, să luăm toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de organizare şi desfăşurare a activităţii medicale în toate unităţile sanitare, indiferent de modul de subordonare a acestora. Un domeniu concret care trebuie avut permanent în atenţie, de la care nu putem face nici cel mai mic rabat, este acela al menţinerii unei stări optime de curaţenie, fără de care calitatea actului medical poate fi periclitată. În acest context, Ministerul Sănătăţii, în colaborare directă şi permanentă cu reprezentanţii autorităţilor locale, va declanşa o amplă acţiune prin care îşi propune să formeze atitudini clare şi ferme pentru realizarea, menţinerea şi întreţinerea unei curăţenii ireproşabile în toate componentele unităţilor sanitare. (…) În acest scop, vă propun şi, totodată, vă adresez rugămintea de a susţine demersurile Ministerului Sănătăţii prin asigurarea colaborării dintre structura de specialitate a Consiliului Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică din judeţ », se arată în scrisoarea ministrului Sănătăţii.

Controalele încep la 1 martie

Inspecţia sanitară din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea va demara la începutul lunii martie acţiunea de verificare a spitalelor. Controlul tematic se va finaliza la sfarşitul lunii mai, urmand ca rezultatele să fie prezentate la sfârşitul lunii iunie. Oficialii de la Bucureşti spun că «aceste controale au ca scop impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corectă a prevederilor legilor sanitare şi efectuarea unor activităţi pentru care este nevoie în primul rând de respect pentru pacienţi». În Vrancea, ultimele controale realizate în spitale nu au scos la iveală probleme majore la capitolul curăţenie, însă aspectul vechi al mobilierului sanitar sau decorul învechit dau un aspect aproape murdar unor saloane de spital. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
pacient, acum 3756 zile, 2 ore, 13 minute, 6 secunde
eu la-s intrba pe domnu ministru daca o singura ingrijitoare poate sa asigure curatenia pe sectie sa dea masa sa schimbe pacienti sa mearga cu investigatii nu mai zic ca nu au produse de curatenie citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.