Politică

VIDEO | Lansare de candidați cu întrebări lăsate fără răspunsuri la USR-PLUS Focșani

Ziarul de Vrancea
17 aug 2020 3701 vizualizări

Vineri, 14 august 2020, USR-PLUS Focșani și-a lansat candidații la postul de Primar al municipiului Focșani și pe cei pentru Consiliul Local pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. A făcut-o într-o atmosferă defensivă și șovăielnică, după numeroasele acuzații care i-au fost aduse în urma eșecului constituirii unei alianțe extinse (formată din PNL-USR-PLUS-Împreună Pentru Moldova (candidatul independent Liviu Macovei) la nivelul municipiului Focșani. Tocmai aceste acuzații au fost tratate cu o vădită amprentă de plasare în sfera irelevantului, singura prioritate părând a fi, din declarațiile prezentate în conferința de presă, păstrarea identității partidului. Chiar dacă aceasta ar însemna evident avantajarea actualului primar Cristi Valentin Misăilă în competiția electorală de luna viitoare.

Urmăriți în VIDEO de mai jos principalele declarații făcute de Corina Anatasiu, candidatul USR-PLUS la funcția de primar al municipiului Focșani în scrutinul din 27 septembre 2020, în conferința de presă susținută vineri, 14 august 2020.

După conferința de presă, Ziarul de Vrancea i-a adresat Corinei Atanasiu următoarele întrebări:

Ziarul de Vrancea: USR-PLUS va avea listă completă de candidați pentru C L Focșani sau candidații vor fi doar cei anunțați în conferința de presă de astăzi? 

Corina Atanasiu: USR PLUS Focșani va avea o listă completă de consilieri locali, cei numiți în conferința de presă de astăzi fiind cei care deschid lista de consilieri.

Ziarul de Vrancea: Ce procente și-a propus USR-PLUS Focșani să obțină în alegerile locale din 27 septembrie 2020 pentru a)-funcția de primar al municipiului Focșani; b) pentru Consiliul Local Focșani.

Corina Atanasiu: Atât pentru funcția de primar al municipiului Focșani, cât și pentru Consiliul Local Focșani, obiectivul nostru este să atingem procentul național al Alianței USR PLUS.

Ziarul de Vrancea: Vă rugăm să ne precizați totuși procentele concrete pe care vi le propuneți pentru cele două situații distincte:

a)-candidatura la postul de primar la municpiului Focșani;

b)- candidaturi la Consiliul Local Focșani

Mai ales că în cele două cazuri pentru alegeri locale nu se utilizează medii naționale obținute de partide 

Corina Atanasiu: Obiectivul nostru este de a oferi Focșaniului o administrație modernă și transparentă, obiectiv pe care îl putem realiza atât din consiliul local cât și din funcția de primar. Este adevărat că sunt cotată cu o a treia șansă însă suntem abia la începutul campaniei, iar în perioada care va urma, printr-o campanie demnă și corectă, vom arăta vrâncenilor cum ar arăta Focșaniul guvernat de către profesioniști. Astfel, sper că voi convinge tot mai mulți focșăneni să vină către Alianța USR-PLUS.

Ziarul de Vrancea: Scuzați insistența, dar niște profesioniști, cum pretindeți dumneavoastră că sunteți, trebuie să spună în primul rând, transparent și deschis, ce procente își propun să  obțină la finalul acestei campanii. Altfel discutăm despre lozinci care nu diferă cu nimic de ceea ce am văzut până acum. Deci vă rugăm să ne precizați ce v-am rugat, nu formulări teoretice.

Sigur numai dacă doriți să informați corect și concret cititorii Ziarului de Vrancea.

P.S Nu am reușit să obținem cifrele concrete solicitate 

Câteva concluzii rezultate în urma dialogului purtat de Ziarul de Vrancea cu doamna Corina Atanasiu, candidatul USR-PLUS la postul de primar al munipiului Focșani în alegerile locale din 27 septembrie 2020

1)-Este neobișnuit ca un lider de organizație și candidat în același timp la funcția de primar al municipiului reședință de județ să nu anunțe procentele concrete pe care și le propune în alegeri. Cum poate un politician care se pretinde ”profesionist” să conceapă o strategie câștigătoare pentru echipa pe care-o conduce fără obiective? Desigur, mai există și varianta ca obiectivele să fie unele secrete. Sau dintre acelea despre care să-ți fie rușine să le faci cunoscute public. 

2) ”Este adevărat că sunt cotată cu o a treia șansă” spune realistă Corina Atanasiu. Dar aceasta se traduce, având în vedere sistemul de vot într-un singur tur de scrutin, în garantul păstrării în funcție a PSD-istului Cristi Valentin Misăilă.

3) De ce a refuzat Corina Atanasiu să spună concret ce procente își propune în alegeri? 

Pentru că la lista de candidați pentru Consiliul Local Focșani n-ar fi putut să spună că-și propune sub 19%, cât ar fi avut garantat USR-PLUS ( 4 candidați pe poziții elegibile din nr total de 21 de membri în CL Focșani) dacă ar fi făcut alianță cu PNL la Focșani.

Iar la candidatura pentru postul de primar ar fi fost imposibil să nu-și recunoască rolul de garant al păstrării în funcție a PSD-istului Cristi Valentin Misăilă, datorită regulilor dure, dar de neevitat ale sistemului de vot într-un singur tur de scrutin.

Corina Atanasiu, candidatul USR-PLUS la funcția de primar la municipiului Focșani este în vârstă de 46 de ani. Ea este expertă în fonduri europene. Pe lista de consilieri a USR PLUS Focșani apar pe primele poziții Alexandra Tătaru, Mirela Stroie, Petruț Lupu, Olivia-Alexandra Ungureanu, Florin Purluca, Nicu Bogdan, Dan Manole.

Despre eșecul alianței cu PNL la Focșani, Corina Atanasius consideră că ”Este suficientă alianța împotriva lui Oprișan”.

În legătură cu activitatea sa în Grupul Acțiune Locală (GAL) Unirea Focșani care a stârnit suspiciuni de colaborare a Corinei Atanasiu cu Primăria Focșani motiv de justificare a acuzațiilor de sprijin pentru păstrarea în fucție a PSD-istului Cristi Valentin Misăilă, aceasta a spus: 

”Acest GAL este o intrare pentru peste 6 milioane de euro care urmează să finanțeze obiective din strategia de dezvoltare a Focșaniului. Nu am primit bani să scriu acest proiect, l-am scris pentru că trecerea termenul și se pierdeau cele 6 milioane de euro. Am scris acest proiect pentru că mi-au cerut oameni din comunitate. Nu știa Cristi Misăilă cine sunt”

În viziunea Corinei Atanasiu, alianța cu PNL nu este un eșec, întrucât există la nivel județean.

”Scopul a fost să creem o alianță anti Oprișan și asta am făcut. Faptul că mergem pe Focșani cu candidați diferiți și cu liste diferite este o decizie internă a fiecărui partid și nu trebuie văzut ca un eșec. Nu avem cum să explicăm electoratului nostru afilierea sută la sută în spatele PNL. Electoratul nostru este foarte sensibil la calitatea umană. Este suficientă alianța împotriva lui Oprișan, dacă am fi mers mai departe ne-am fi pierdut electoratul. Eu cred că am ajuns la cea mai bună soluție pentru toată lumea”, a declarat Corina Atanasiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.