Politică

VIDEO | Consiliul Județean Vrancea nu vrea să înființeze un departament pentru diaspora

Ziarul de Vrancea
12 apr 2019 1198 vizualizări
Consilierul județean Ovidiu Burdușa care locuiește la Roma și vine în țară la ședințele CJ Vrancea, inițiatorul proiectului respins de majoritatea PSD-ALDE
Consilierul județean Ovidiu Burdușa care locuiește la Roma și vine în țară la ședințele CJ Vrancea, inițiatorul proiectului respins de majoritatea PSD-ALDE

Consiliul Județean a respins inițiativa liberalilor pentru înființarea unui departament în cadrul instituției pentru vrâncenii care lucrează în străinătate. Cel care a făcut propunerea a fost consilierul Ovidiu Burdușa, care locuiește la Roma și vine în țară la ședințele CJ.

Subiectul a fost abordat și în cadrul conferinței de presă susținută vineri 12 aprilie 2019 la sediul PNL Vrancea

”După 8 luni de la depunerea acestui proiect am primit refuzul celor care conduc cu o mâna de fier acest județ de aproape 30 de ani! Celor peste 80000 de vrânceni care sunt astăzi peste hotare nu li se permite dreptul de a avea un birou de legătura cu județul natal unde ar putea apela dacă au o problema sau unde ar putea obține o informație. Acest birou ar putea aduce beneficii importante județului nostru deoarece o parte dintre cei întorși acasă ar solicita informații pentru a-și investi bănuții câștigați. De ani de zile vorbim de lipsa de interes a investitorilor străini in zona dar uitam de potențialul uriaș al diasporei care poate resuscita economia locală dacă ar avea pârghiile necesare”, a spus Ovidiu Burdușa într-o postare pe pagina sa de socializare. Liberalii spun că motivele invocate de CJ pentru a refuza propunerea PNL nu sunt întemeiate. Unul dintre motivele refuzului este acela că informațiile oferite de un asemenea departament ar depăși competențele Consiliului Județean, iar singurele informații care pot fi oferite sunt cele legislative, altfel ar fi discriminare. Deși la CJ Vrancea nu se  poate, la CJ Suceava există un asemenea departament din anul 2016. (M. B.)

Citiți și:Un Departament pentru Relația cu Diaspora Vrânceană? PSD-ALDE Vrancea a spus NU!

Nu e bună nici o inițiativă  cetățenească prezentată administrației PSD din Vrancea.

     

       Din opoziție sau de la cetățeni, nu sunt bune. Cu atât mai mult cu cât aceastea vin de la cineva care este consilier din partea PNL și, mai mult, se prezintă la ședințele Consiliului mai des decât președintele Marian Oprișan

     Nu sunt bune pentru că vin de la un vrâncean care a emigrat și care nu poate fi nici îmblânzit cu amenzi sau chemări la raport și nici cumpărat cu vreo sacoșă plină cu ulei de răsărită sau zahăr marcat UE.

      Ovidiu Burdușa, unul dintre zecile de mii de vrânceni care au plecat din județul sărăciei dar a reușit departe, la 2500 de km, este singurul consilier județean ales dintre românii emigrați. Este cel care nu lipsește de la ședințele de consiliu dar care nu merge doar de dragul de a merge cu avionul Roma-București, ci vine cu propuneri, soluții, inițiative… își face meseria pentru care a fost votat.

       De data aceasta a prezentat o propunere – plecând la  un exemplu deja existent în Suceava – și de la necesitatea de a exista și în Țara Vrancei, a unui DEPARTAMENT PENTRU RELATIA CU DIASPORA VRANCEANA.

        Fenomenul emigrării, cea mai mare hemoragie de populație din lume, raportat la populația țării, după cel din Siria, a impus crearea unui minister, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni apărut inițial tot ca un departament în cadrul MAE. Județul Vrancea face parte și este „fruntaș” la rându-i la numărul de oameni care au plecat, motiv pentru care este necesar un asemena organism. Alte județe, precum Suceava, a organizat deja o astfel de structură. 

       În Republica PSD-ALDE Vrancea, însă, NU SE POATE. Răspunsula venit promt, după „doar” 8 luni de la depunerea cererii (07.08.2018), administrația județeană încălcând legea invocată (răspunsul trebuia dat în maxim 30 de zile), lăudându-se însă prin minciuni că „informații suplimentare se oferă, la cerere, în cel mai scurt timp oricărui cetățean, indiferent de locul în care acesta are reședința”. 

Citiți întreg articolul publicat pe site-ul emigrantul.it accesând titlul alăturat:Un Departament pentru Relația cu Diaspora Vrânceană? PSD-ALDE Vrancea a spus NU!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.