Politică

Alegeri locale 2020: Rezultate neoficiale în județul Vrancea

Ziarul de Vrancea
29 sep 2020 54082 vizualizări

Încep să apară rezultate neoficiale ale alegerilor locale din Vrancea. Le publicăm în continuare pe măsură ce le aflăm.

28.09.2020 ora 00:13:”Senatorul Cătălin Toma, liderul PNL Vrancea, este, potrivit rezultatelor preliminare, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. După numărărea voturilor până la această oră, liberalul ar avea un avans faţă de social-democratul Marian Oprişan, aflat în acest post vreme de 20 de ani. În schimb, la Focşani, actualul primar în funcţie, Cristi Valentin Misăilă (PSD), ar fi câştigat un nou mandat”. -sursa:adevărul.ro
Surse:La Focșani după numărarea a  38 secții din 58 actualul primar Cristi Valentin Misăilă ar avea aproape 1500 voturi în față

28.09.2020 ora 5:00:Cristi Valentin Misăilă a câştigat un nou mandat pentru primăria municipiului Focşani, după ce l-a devansat cu peste 1.900 de voturi pe principalul contracandidat, actualul ministru al Dezvoltării, Ion Ştefan.

Este pentru a doua oară când Ion Ştefan pierde în faţa lui Cristi Valentin Misăilă la Primăria Focşani, după ce în 2016 a fost votat de 10.607 alegători, respectiv 36,20% din voturile exprimate, iar Cristi Valentin Misăilă şi-a adjudecat cu 1.168 de voturi în plus, respectiv 40,19% din electoratul focşănean. 

Localități din Vrancea în care au câștigat candidații PNL la funcția de primar: Adjud, Panciu, Suraia, Soveja, Dumitrești, Măicănești, Slobozia Bradului.
Urechești, Biliești, Chiojdeni, Tulnici, Vizantea-Livezi, Jariștea, Broșteni, Homocea, Țifești, Păunești, Tâmboești, Bolotești, Răstoaca, Bîrsești, Ciorăști,Nereju, Garoafa.
Localități din Vrancea în care au câștigat candidații PSD la funcția de primar:Odobești, Mărășești, Vârteșcoiu, Vintileasca, Jitia, Năruja, Fitionești, Răcoasa, Străoane, Cârligele, Gugești, Câmpineanca, Vidra, Valea Sării, Vrâncioaia, Golești, Ruginești, Paltin, Ploscuțeni, Corbița, Obrejița, Andreiașu, Mera, Reghiu, Slobozia Ciorăști, Gugești, Milcovul.

Din cei 311.406 alegători înscriși pe listele permanente si complementare în Vrancea, în total au votat 156.117 (50,13%).

Prezență la urne în orașele din Vrancea:

27.09.2020 ora 22:29: Conform unor date neoficiale vehiculate, PSD a început să piardă în comunele care până acum erau adevărate fiefuri. Astfel, la Măicănești, Alianța PNL-USR-PLUS a câștigat la distanță mare primăria. O surpriză este și la Dumitrești, unde fostul primar PSD Petrică Dogaru a anunțat pe pagina sa de Facebook că a pierdut. De asemenea, se pare că și la Slobozia Bradului a câștigat candidatul PNL.

”Dragi dumitreșteni! Astăzi ați ales să mergeți pe un alt drum față de cel parcurs împreună în ultimii opt ani. Sper să fie într-un ceas bun pentru comuna noastră!”, a transmis Petrică Dogaru, confirmând pierderea electorală.Primăria Dumitrești  a fost câștigată de candidatul PNL, Adrian Banaurs.

O surpriză se conturează se pare și la Adjud, unde din primele rezultatele, candidatul PNL ar fi ieșit câștigător. De asemenea, la Suraia, numărătoarea arată o distanță mare între PNL și PSD, în favoarea liberalilor. 

27.09.2020.ora 22:30: Conform informațiilor neoficiale, Florin Nechifor, candidatul PNL pentru funcția de primar al Adjudului, a înregistrat o victorie la scor împotriva PSD la Adjud. Florin Nechifor ar fi câștigat cu peste 50% din voturi postul de primar al orașului Adjud. De asemenea, PNL ar fi obținut un scor foarte bun la Consiliul Local Adjud, unde, conform surselor noastre, va avea majoritate.

27.09.2020 ora 23:15: La Panciu, din primele rezultate sosite de la secțiile de votare, PNL a câștigat alegerile locale cu un scor foarte mare pentru Neculai Mărăscu.La Soveja, comună cu primar PSD până acum, a câștigat liberalul Ionuț Filimon. La Suraia  funcția de primar a fost obținută de Maria Stroe – PNL.

27.09.2020 ora 23 34:Primăria Vârteșcoiu rămâne la PSD:”Sunt copleșit de emoții și bucurie de votul masiv pe care mi l- ați acordat mie si echipei mele, la fel ca și în anul 2016 votul este de peste 90%. Voi reveni cu un rezultat final în circa o oră. Vă asigur că împreună cu dumneavoastră vom face una dintre cele mai frumoase comune.” spune Viorel Mârza actualul și viitorul primar al comunei Vârteșcoiu într-o postare pe contul său de facebook

27.09.2020 ora 23:38.Primăria Homocea rămâne la PNL:”Dragi homoceni,

Astăzi, peste 83% dintre dumneavoastră mi-aţi transmis prin votul exprimat, că drumul pe care am plecat acum patru ani a fost unul bun.

Vă multumesc pentru încrederea cu care m-aţi investit în noul mandat şi vă promit, aşa cum v-am promis şi acum patru ani, că voi face tot ce depinde de mine pentru ca localitatea noastră să devină una cu adevărat europeană.”-spune Vasile Petrea actualul și viitorul primar al comunei Homocea într-o postare pe contul său de facebook

27:09.2020 ora 23:40 -”Pe surse, la Pufești se pare că PSD a pierdut în fața prof. dr. Nicolae Damian (AUR). Dacă așa e, comuna va avea un primar cum nici nu visa.”-postare pe contul de facebook Cristi Merchea.Prof. dr Nicolae Damian, este directorul Școlii gimnaziale din Pufești, a candidat din partea AUR și a reușit să îl învingă pe social – democratul Maricel Nițu, primar psd timp de mai multe mandate.

27.09.2020 ora 23:42:Primăria Cârligele rămâne la PSD.”Mulțumesc tuturor celor care au ieșit la vot și mi-ați fost alături, oferindu-mi iarăși votul de încredere pentru un nou mandat cu o majoritate covârșitoare!” spune actualul și viitorul primar al comunei Cârligele, Ștefan Moscu

27.09.2020 ora 23:47:Rezultate provizorii neoficiale în județ până la această oră :

Adjud - Nechifor Florin (PNL)

Mărășești - Verică Chitic (PSD)

Panciu - Neculai Mărăscu (PNL)

Odobești - Daniel Nicolaș (PSD)

Dumitresti - Adrian Banaurs (PNL)

Sihlea - Modreanu Radu (candidat independent)

 Vidra, Pintilie Silviu (PSD)

Măcănești -Răzvan Pascu (Alianța PNL-USR-PLUS)

Reghiu - Cătălin Vălisăreanu (PSD)

Vintileasca - Vâlcociu Tudorel (PSD)

Cârligele-Ștefan Moscu (PSD)

Soveja - Ionuț Filimon (PNL)

Slobozia Bradului - Merlin Ivancea (PNL)

Mera - Ion Sticlaru (PSD)

Andreiasu de Jos Cristian Vasilica (PSD) ??!!

Vârteșcoiu - Viorel Mârza (PSD)

Cîmpineanca - Tudorel Ivan (PSD)

Străoane – Zbîrciog Vasile (PSD)

Suraia - Maria Stroe (PNL)

Răstoaca - David Chiriță (PNL)

Dumbrăveni - Valentin Tâlvăr (PSD)

Tulnici -Aurel Boțu (PNL)

Broșteni -Elilian Dumitru -(PNL)

Bolotești - Fane Popa - (PNL)

Paltin Cocioaba Ion (PSD)

Naruja- Grigore Mihaes (PSD)

Nistorești - Teodor Dobre (PSD)

Vizantea-Livezi-Dragoș Ciobotaru (PNL)

Biliești- Vasile Chirilă (PNL)

Golești-Alexandru Zar(PSD)

Ruginești-Ion Avram (PSD)

Obrejița-Nicu Pardos(PSD)

Nănești-Nuți Balica(PSD)

Garoafa -Laurențiu Diaconu (PNL)

Bălești-Gheorghe Stoica (PMP)

Tătăranu -Bănel Bărbieru(PSD)

28.08.2020 ora 06:00:În urmă cu puțin timp s-a încheiat numărarea voturilor în comuna Garoafa. Funcția de primar a fost câștigată de candidatul PNL Laurențiu Diaconu, cu 810 voturi. A fost urmat, la distanță, de candidatul PSD, cu 594 voturi, și de candidatul ALDE, cu 358 voturi. Primăria Garoafa era condusă din 1996 de Gheorghe Maghiaru (PSD), care nu a mai candidat la alegerile din 27 septembrie (a fost doar pe lista de consilieri locali).

28.09.2020 ora 06:15:Partidul lui Traian Băsescu reușește să câștige un post de primar în județul Vrancea. Este vorba de Primăria Bălești, prin Gheorghe Stoica. Potrivit numărătorii paralele, Gheorghe Stoica a obținut 409 voturi, în timp ce primarul în exercițiu, Victor Alecu (PNL), a luat 375 de voturi. În comuna Bălești a fost una dintre cele mai strânse bătălii politice, cu 3 candidați cu șanse aproape egale: alături de cei doi a mai fost și Stancu Bălescu (PSD), care a obținut 209 voturi. În mandatul 2016-2020, Gheorghe Stoica a deținut funcția de viceprimar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.