Politică

Poziția PNL față de ce s-a întâmplat în ședința de astăzi 26.09.2017 a Consiliului Local Focșani

Ziarul de Vrancea
26 sep 2017 918 vizualizări

Primarul PSD Misăilă și secretarul Corhană nu au vrut să pună în executare ordinul Prefectului. În semn de protest, consilierii PNL au refuzat să participe la o ședință desfășurată fără îndeplinirea procedurilor legale

Astăzi, 26 septembrie, a fost programată o ședință ordinară a Consiliului Local Focşani, convocată de primarul Cristi Misăilă cu două zile mai devreme decât prevede Regulamentul de organizare și funcționare. Devansarea şedinţei CL cu două zile s-a produs pentru că mâine, 27 septembrie, are loc un termen în instanţă, termen de care PSD încearcă să se ”lege” pentru a face jocurile consilierilor săi și a încerca să ”fenteze” un ordin dat de Prefectul județului Vrancea.

 

Concret, conform legislației în vigoare, în urma ordinului emis de Prefect, primarul Cristi Misăilă și secretarul Eduard Corhană trebuiau să procedeze la redactarea unui proiect prin care să se constate încetarea mandatului consilierei PNL exclusă pentru că a votat alături de PSD, după care trebuia întocmit un proiect privind validarea noului consilier PNL.

 

Într-un total dispreț față de lege, primarul și secretarul municipiului au refuzat să dea curs prevederilor legale, lucru inacceptabil într-o societate democratică. În aceste condiții, grupul consilierilor municipali PNL a decis să părăsească ședința care s-ar fi desfășurat fără îndeplinirea procedurilor legale.

 

PSD, prin primarul Misăilă și secretarul Corhană, dă dovadă, încă o dată, că nu respectă Legea administrației publice locale și Legea privind Statutul aleşilor locali, într-un dispreț total. Absența de la ședință a fostei consiliere PNL denotă faptul că atât ea cât și PSD au realizat că nu există legalitate pentru participarea consilierei excluse, însă pașii următori, conform legislației în vigoare, nu au fost făcuți de primar și secretar în prima ședință ordinară convocată după ce Prefectul a emis ordinul respectiv.

 

Departament Comunicare PNL Focșani, 27 septembrie 2017

 

 

Urmăriți și :Conferință de presă primarul Misăilă după ședința CL Focșani din 26.09.2017;

Citiți și;Liberalii au plecat din ședința Consiliului Local Focșani

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.