Politică

Oprișan este, oficial, cel mai ”necăjit” dintre funcționarii CJ

Mihai Boicu
30 iul 2017 3405 vizualizări
Consiliul Județean este condus de un președinte cu o mamă bogată
Consiliul Județean este condus de un președinte cu o mamă bogată

Cu terenuri și vilă pe numele mamei sale, Marian Oprișan are în declarația de avere doar venituri din salariul de președinte al Consiliului Județean Vrancea u vicepreședintele Ionel Cel – Mare câștigă cei mai mulți bani, datorită pensiei de general, de peste 11.000 lei pe lună u Raluca Dan a refuzat să își declare în acest an până și alocațiile copiilor u oamenii de încredere ai președintelui CJ își rotunjesc veniturile cu bani de la Uniunea Consiliilor Județene din România, condusă de Marian Oprișan

Consilierii județeni și-au publicat declarațiile de avere pentru anul trecut. Acestea nu au suferit mari modificări, aleșii având case, mașini, datorii la bănci și dividende din afacerile pe care le au. Unul dintre cei mai săraci reprezentanți ai județului este, ca în fiecare an, Marian Oprișan, care nu deține pe numele său decât două apartamente cu extinderi în Focșani și un teren cu o suprafață de 7500 mp în comuna Vînători. Oficial, președintele Consiliului Județean trăiește doar din salariu, care se va mări în urma aplicării noi legi a salarizării. În cazul lui Marian Oprișan este o contradicție flagrantă între bunăstarea pe care o afișează și veniturile relativ modeste, de sub 5000 de lei pe lună până acum. Șeful CJ este întrecut de mulți dintre subordonații săi. Vicepreședintele Ionel Cel – Mare are cele mai mare venituri din instituție, ca urmare a pensiei de general pe care o primește și care a crescut foarte mult anul trecut. Acesta a avut în anul 2016 o indemnizație de 53.351 lei, la care s-a adăugat o pensie de 135.672 lei, adică peste 11.000 le pe lună. În declarația de avere de anul trecut, veniturile din pensie se ridicau la 71.472 lei. În declarația de avere publicată pe site-ul CJ, suma câștigată din pensie a fost ștearsă, însă funcționarii din Agenția Națională de Integritate nu au mai făcut acest lucru, astfel încât acolo se văd toate veniturile vicepreședintelui CJ. Printre cei care și-au mărit averea anul trecut este social – democratul Doru Geany Bălan, care a achiziționat un teren în Focșani cu o suprafață de 425,58 mp. Colegul său de partid Constantin Guguianu a achiziționat o casă de locuit în Odobești, cu o suprafață de 286 mp. Tot anul trecut, social – democratul s-a îndatorat la bancă cu suma de 205.361 lei.

Elena Stoica a cumpărat tablouri de 75.000 euro

Un alt social – democrat care s-a îndatorat la bănci anul trecut și în acest an este Laurențiu Marin, care a contractat două credite, unul de 90.000 lei și altul de 30.000 lei. Liberalul Florin Nedelcu a vândut în acest an două autoturisme, un Seat Leon cu 7000 euro și un BMW cu 10.000 euro. Printre consilierii care au câștigat cei mai mulți bani anul trecut este Elena Stoica, cunoscută pentru fabricile sale din confecții. De la cele două firme ale sale, Proxima Moda SRL și Tricotton Junior SRL, aceasta a încasat dividende de 325.000 lei. Elena Stoica a achiziționat în perioada 2014 – 2016 tablouri în valoare de 75.000 euro. La acestea se adaugă bijuterii în valoare de 50.000 euro achiziționate în perioada 1984 – 2016. Consilierii care au fost numiți în ATOP sau în diverse consilii de administrații și-au mai rotunjit veniturile. De exemplu, social – democratul Mircea Adam a încasat 13.824 lei de la SC Transport Public SA Focșani. Liberalul Florin Nedelcu a primit și el de la Administrația Piețelor o indemnizație de 12.000 lei.

Secretarul județului refuză în continuare să își declare veniturile

Raluca Dan nu a trecut în acest an nicio sumă în declarația de avere, deși tocmai acesta este rolul ei. Secretarul general are venituri din mai multe din surse: de la Consiliul Județean, de la CUP, unde este membru în Consiliul de Administrație, de la Uniunea Consiliilor Județene din România, ca expert formator și de la Administrația Fondului de Mediu. De această dată, Raluca Dan nu a făcut publice nici alocațiile copiilor, deși este vorba de sume mici. Secretarul județului sfidează de mai mulți ani transparența în administrația publică și nu își declară veniturile obținute din bani publici. De menționat că, deși Marian Oprișan nu a reușit să își impună oameni în Guvern de când PSD este la putere, din cauza relațiilor reci cu Liviu Dragnea, doi dintre oamenii săi de încredere își rotunjesc veniturile de la nivel central. Raluca Dan câștigă bani de la Administrația Fondului de Mediu ca membru în Comitetul Director. Dumitru Diță, directorul economic al CJ, a câștigat anul trecut 11.524 lei de la Ministerul Finanțelor, unde este membru în Comisia de Avizare a Împrumuturilor la UAT, care decide dacă autoritățile locale se pot împrumuta sau nu. De la UNCJR, unde Marian Oprișan este președinte, au mai avut anul trecut venituri, în calitate de consilieri, Traian Negulescu, directorul Direcției de Cultură și Mihaela Vasilescu, referent la CJ. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.