Politică

Liberalii din Soveja susțin că Primăria Soveja a împrumutat degeaba 2,7 milioane lei

Mihai Boicu
21 aug 2018 3481 vizualizări
Foto  Costel Pleșa, fostul primar din Soveja și Ionul Filimon șeful organizației PNL Soveja
Foto Costel Pleșa, fostul primar din Soveja și Ionul Filimon șeful organizației PNL Soveja

Liberalii din Soveja suspectează mai multe nereguli în cheltuirea banilor publici de către primărie. Ionul Filimon și Costel Pleșa, fostul primar al comunei din timpul PDL, spun că în anul 2016, în plină campanie electorală, social – democratul Costică Ciolan a început o serie de lucrări la apă și canalizare în comună. Pentru finanțarea acestora a fost contractat un împrumut de 2,7 milioane lei.

 

”Sistemul de canalizare nu este funcțional. Am cerut procesul verbal de recepție intermediar, de la finalizarea lucrărilor, dar primarul ne-a spus că se ocupa Compania Națională de Investiții. Dar banii au fost plătiți direct firmei, iar după aceea firma a dispărut. Din 2,7 milioane de lei dacă s-au făcut lucrări de 1 milion de lei. În unele locuri panta este în sens invers față de casele oamenilor, iar dejecțiile se duc în case. Au fost puse pompe acolo unde se putea prin cădere liberă. Dacă îl întrebi pe primar spune că se ocupă CNI”, a declarat fostul primar Costel Pleșa.

La rândul său, Ionul Filimon a a susținut că liberalii vor sesiza organele abilitate pentru a aflat ce s-a întâmplat cu banii din împrumut. De asemenea, cei doi liberali spus că primăria  a câștigat un proces cu Primăria Panciu, iar avocatul din dosar a primit un onorariu de succes de aproape 100.000 lei. Pentru a obține acești bani, primăria este acum executată silit, iar liberalii suspectează un aranjament pentru a fi vândute terenuri din comună. (M. B.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.