Politică

Cristi Bălosu a redevenit membru PNL după ce decizia de excludere a fost anulată

Mihai Boicu
17 ian 2018 3294 vizualizări

Decizia de excludere luată anul trecut a fost anulată de Comisia de Arbitraj din PNL Vrancea. Această decizie este, conform precizărilor lui Vasile Novac, conducătorul Comisiei de Arbitraj din PNL Vrancea, definitivă. Nu mai există pentru ea cale de atac la vreo altă structură de arbitraj a PNL de la nivel central.

Comisia de Arbitraj a PNL Vrancea a anulat, miercuri, decizia de excludere din PNL a lui Cristi Bălosu, fost copreședinte PNL Vrancea și fost director al campaniilor electorale de la alegerile locale și generale din anul 2016. Liberalului i s-a reproșat anul trecut  faptul că a atacat partidul pe Facebook și ar fi prejudiciat astfel imaginea PNL. Pe 5 iulie 2017, Biroul Politic Local al PNL Focșani a luat decizia de a-l exlude din partid, care a fost confirmată de Biroul Politic al PNL Vrancea la ședința care a avut loc în 13 iulie 2017.

Cristi Bălosu a contestat măsura excluderii, susținând că a fost  o răzbunare împotriva sa pentru că a fost o voce critică în interiorul PNL, atrăgând atenția că partidul merge într-o direcție greșită. Cât despre mesajele care i s-au atribuit, acesta a susținut că sunt eronate și nu-i aparțin. 

”Comisia de Arbitraj a PNL Vrancea constată că s-a încălcat dreptul la apărare la ședința din cadrul BPL Focșani, cu toate că Bălosul Cristinel a notificat în scris că se afla în străinătate și a cerut un termen pentru a fi prezent la dezbateri, lucru cu care BLP Focșani nu a fost de acord. Conform art. 21, alin. 3, din Regulamentul de organizare și funcționare a CA, se prevede că ”fiecare parte are dreptul la o singură amânare”. Referitor la conținutul unor mesaje, comentarii din mediul on-line cu privire la denigrarea imaginii unor lideri din cadrul PNL Vrancea, Curtea de Arbitraj constată că aceste mesaje sunt eronate, ambigue și nu pot fi imputate lui Bălosu Cristinel. Parte dintre acestea sunt motivate și nu au adus atingere imaginii partidului”, se arată în decizia Comisiei de Arbitraj, condusă de Vasile Novac, prin care s-a admis contestația făcută și s-a anulat deciza nr. 12 din 13 iulie 2017 a PNL Vrancea.

”Așa cum am spus și atunci când am fost exclus, măsura a fost una abuzivă, luată la îndemnul unor persoane care se simțeau amenințate de prezența mea în partid. Nu vă ascund faptul că am depusă o contestație la București, privitoare la alegerile interne care au avut loc in primăvară în PNL Vrancea. Poate au încercat unii ca, prin excluderea mea, acea contestație să rămână fără petent. Din păcate pentru ei, astăzi Curtea de Arbitraj de la PNL Vrancea mi-a admis contestația si am redevenit membru cu drepturi depline. Voi contesta devierile și abuzurile care vor avea loc în cadrul filialei, așa cum am făcut-o și până acum. Dacă o să deranjez, nu au decât să mă excludă din nou. Eu sunt liberal și îmi exprim liber opiniile, atât în afara partidului, cât și în interior”, a declarat Cristi Bălosu, referitor la hotărârea luată de Comisia de Arbitraj.

Conducerea PNL Vrancea nu și-a exprimat un punct de vedere referitor la această situație. (Mihai BOICU)

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.