Politică

Biroul Electoral Central a publicat rezultatele finale ale alegerilor locale din 27 septembrie de la Focșani

Ziarul de Vrancea
1 oct 2020 6027 vizualizări

Biroul Electoral Central  ( BEC ) a publicat marți seară, 29 septembrie 2020, rezultatele finale ale scrutinului desfășurat duminică 27 septembrie 2020 la Focșani, pentru postul de primar și de consilieri în Consiliul Local Focșani. 

Conform datelor publicate de Biroul Electoral Central (BEC)pentru postul de primar al Focșaniului candidatulu PSD, Cristi Valentin Misăilă Misăilă a obținut un nou mandat de primar, după ce a reușit să obțină mai multe voturi decât candidatul PNL Ion Ștefan.

Rezultate finale alegeri desfășurate duminică, 27 septembrie 2020, pentru funcția de primar al municipiului Focșani 

Cristi Misăilă (PSD) – 14510 voturi

Ion Ștefan (PNL) – 12322 voturi

Corina Atanasiu (USR PLUS) – 2686 voturi

Florin – Adrian Micu (PMP) – 1290 voturi

După cum se poate observa, candidații de pe eșicherul de dreapta, care au fost în număr de 3, au obținut un număr de voturi însumat de 16298, mai mare cu 1788 decât cele 14510 obținute de primarul Cristi Valentin Misăilă. Chiar și voturile obținute de candidatul PNL și cel al USR-PLUS, însumate adică 15008, l-ar fi trimis pe candidatul PSD acasă. Se știe că înainte de depunerea candidaturilor, PNL și Alianța USR PLUS au negociat pentru susținerea unui candidat comun la Primăria Focșani, la fel cum s-a procedat la Consiliul Județean Vrancea. Cum niciuna din părți nu  dorit să cedeze, iată că Misăilă a avut drumul netezit pentru obținerea celui de-al doilea mandat.

Mai mult decât atât, loviturile administrate în timpul campaniei electorale recent consumate între PNL și USR -PLUS după eșuarea negocierilor pentru susținerea unui candidat comun la Primăria Focșani generează probabil acum o situație complicată privind colaborarea între cele două forțe politice, după constituirea noului Consiliul Local Focșani, rezultat în urma scrutinului de duminică. Astfel, din cei 21 de consilieri, PNL a obținut 10, în condițiile în care avea nevoie de 11 pentru a deține majoritatea. PSD are 9 consilieri, iar Alianța USR PLUS 2 aleși locali, din care unul prin redistribuire. Privind cifrele, se constată că de cei doi consilieri locali USR-PLUS depinde formarea unei majorități în noul Consiliul Local Focșani care va reprezenta forul legislativ al municipiului reședință a județului Vrancea în mandatul 2020-2024. Rămâne de văzut dacă PNL și USR- PLUS vor reuși să ajungă la o înțelegere de această dată sau dacă PSD-istul Cristi Valentin Misăilă va fi din nou beneficiarul realității relațiilor politice dintre partidele votate de electoratul de dreapta din Foșani. Nu este exclusă nici varianta debutului noului mandat cu o perioadă de blocaj în administrația locală focșăneană din cauzele susmenționate.

Trebuie precizat că rezultatele alegerilor locale din Focșani au fost contestate prin mai multe întâmpinări în aceste zile, cerându-se de regulă să fie verificate buletinele de vot nule sau să fie renumărate buletinele de vot. Astfel, pentru funcția de primar au fost depuse 8 întâmpinări/contestații, iar la Consiliul Local au fost depuse 6 întâmpinări/contestații. Toate aceste contestații au fost respinse ca fiind neîntemeiate, iar rezultatele finale sunt cele pe care le puteți afla din prezentul articol.

Rezultate finale alegeri desfășurate duminică 27 septembrie 2020 pentru Consiliul Local Focșani

PNL – 12816 voturi – 10 mandate

PSD – 11571 voturi – 9 mandate

Alianța USR PLUS – 2444 voturi – 2 mandate (din care 1 mandat la redistribuire)

 La Focșani pe 27 septembrie 2020 situația a fost următoarea, cetățeni cu drept de vot – 76605; alegători prezenți la vot – 31614 (41,26%); voturi valabil exprimate – 30.840; coeficient electoral – 1.277.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.