Politică

Doi afacerişti şi un fost europarlamentar vor să fie deputaţi de Adjud şi Panciu

Mihai Boicu
5 dec 2012 7381 vizualizări
Social - democratul Victor Roman vrea funcţia de deputat în colegiul colegului de partid Ciprian Nica. Din partea ARD i se opune Florin Secară, un om de afaceri care a revenit în Vrancea pentru a candida. PP-DD are şi el un candidat “de import”, fostul europarlamentar PDL Nicodim Bulzesc, adus tocmai din Timiş. Ziarul nostru vă spune cine sunt candidaţii din Colegiul 6 Adjud şi cu ce proiecte vor să cucerească alegătorii

Pentru Colegiul 6 Camera Deputaţilor USL l-a aruncat în cursa electorală, pe afaceristul şi consilierul judeţean Victor Roman, cunoscut că a lucrat pentru multe primării din judeţ, îndeosebi în zona de nord. Cunoscut în special pentru afacerile pe bani publici, acesta vrea să fie deputat peste zonele Adjud şi Panciu. ARD a adus un candidat originar din municipiul Adjud, dar cu afaceri de milioane de euro în Bucureşti. Acesta a investit foarte mult în campania sa pentru a intra în Parlament. Din partea PP – DD candidează Nicodim Bulzesc, un fost europarlamentar PDL, implicat în afaceri cu energie eoliană, venit din Timiş.

Afacerile şi influenţa îl propulsează pe Victor Roman spre deputăţie

FOTO: Victor Roman (USL) îmbină afacerile cu politica şi ar putea ajunge deputat

Victor Roman este un om de afaceri tipic economiei vrancene. Acesta s-a îmbogăţit prin contracte cu instituţiile şi administraţiile locale din judeţ, firmele sale fiind prezente aproape peste tot la lucrări la drumuri şi nu numai. Din păcate, la fel ca şi alţi oameni de afaceri mioritici, Victor Roman nu excelează la lucrări de calitate. Pesedist cu greutate în zona Adjului, Roman este la al doilea mandat în Consiliul Judeţean, iar acum vrea să intre în Camera Deputaţilor pe locul pe care l-a deţinut colegul său Ciprian Nica. O analiză efectuată de Agenţia Naţională de Integritate a arătat că foarte mulţi aleşi locali au numeroase contracte pe bani publici. Victor Roman este un exemplu, cu afaceri de 11 milioane de euro. Social – democratul a răspuns ziariştilor de la Gandul că el se gandeşte la pensie. Probabil la pensia de deputat, dacă acum s-a decis să candideze. Victor Roman are prin interpuşi mai multe firme, din care cea mai cunoscută este Roman Impex, care face drumuri prin tot judeţul. După ce a fost ales consilier judeţean, acesta s-a retras din Sotirex, însă doar formal, pentru că firma caştigă de ani bani din contractul de deszăpezire pe drumurile judeţene din Vrancea. Deşi stă în Adjud, toate firmele candidatului PSD sunt înregistrate pe Bacău.

Roman primeşte bani pentru că “e băiat simpatic”

Declaraţia de avere a lui Victor Roman este una destul de bogată. Candidatul USL deţine trei terenuri agricole, din care unul în Constanţa, o pădure de peste 28 de hectare, dar şi un lac cu o suprafaţă de 3 hectare. Pesedistul locuieşte într-o casă de “doar” 828 mp şi a construit un spaţiu comercial de 160 mp. Victor Roman deţine un autoturism Chrrysler Wrangler, fabricat în anul 1994. Candidatul USL are două conturi la BCR, în care are 100.000 de euro şi 51.813 lei. Potrivit informaţiilor din declaraţia de avere, Victor Roman controlează patru firme: SC Roman Impex Prest SRL, SC Eco Rino SRL, SC Sanins SRL şi SC New Family SRL. Cel mai curios lucru din ce a declarat social – democratul este cum a primit donaţii în valoare de 120.000 de euro. Stan Sima, din Slobozia Ciorăşti, i-a donat 25.000 de euro, Constantin Pavel, din Homocea, patronul unui abator, fost consilier local PSD, i-a dat 55.000 de euro, iar Mihaela Ciocan 40.000 de euro. Constantin Pavel a declarat mai demult că i-a dat bani lui Victor Roman deoarece “e băiat simpatic”. Oficial, acesta a caştigat 208.257 lei dividende de la Roman Impex Prest SRL, 12.744 lei ca director la Eco Rino SRL, 12.000 lei subvenţii pentru agricultură şi 8.284 lei indemnizaţii de consilier judeţean. Firma Roman Impex Prest a avut contracte cu mai multe primării din Vrancea, pentru reabilitarea unui drum comunal din Rugineşti – 1,5 milioane lei, dar şi pentru canalizarea de la Bilieşti – 1,9 milioane lei. La acestea se mai încă cinci primării cărora le-a furnizat lemne.

Carte de vizită

Data naşterii: 1.11.1959
Studii:
Liceul Auto Bacău (1979)

Experienţă profesională
Service Auto Mărăşeşti (1981)
1983 – 1990 şef Service UJECOOP Bacău
1991 – prezent a făcut afaceri prin intermediul firmelor sale

Experienţă politică
Din 1997 este membru PSD
2004 – prezent consilier judeţean PSD
2004 – prezent vicepreşedinte PSD Vrancea
2004 – prezent preşedinte PSD Adjud

Proiectele lui Victor Roman

Iniţierea unei legi prin care agricultorii, micii întreprinzători şi IMM-urile să poată obţină credite bancare cu dobanzi mici.
Stimularea agriculturii prin credite avantajoase.
Iniţierea unui proiect de lege pentru salvarea şi protejarea soiurilor tradiţionale romaneşti de viţă de vie.
Relansarea staţiunii Soveja şi reindustrializarea Adjudului prin exploatarea resurselor de gaze naturale descoperite în zonă, dar şi cele de petrol de la Fitioneşti.
Reînfiinţarea şcolilor profesionale, pentru a avea oameni calificaţi în diverse profesii.

Ce spune Victor Roman despre:

Decizia de a candida
“Am fost determinat să candidez de cei doi ani de criză, pentru a le spune celor de sus cu ceea ce ne confruntăm noi în teritoriu.”
Relaţia cu primarii
“Eu am o relaţie bună cu primarii, mă cunosc toţi. Campania se termină acum, dar  începe alta, dacă vrei să ai rezultate.”
Despre Nicodim Bulzesc
“Nu mi se pare normal să nu ştii cate localităţi are judeţul Vrancea, dar vii şi ceri voturi aici.”
Despre Florin Secară
“A lucrat ca ataşat militar, iar aceste năravuri nu se uită”. Referitor la faptul că această informaţie nu se regăseşte în CV-ul candidatululi ARD, Roman spune că “în ce CV credeţi că veţi găsi aceste informaţii?”.
Acuzaţiile ANI că face lucrări pe bani publici
“Nu sunt incompatibil. Chiar dacă au fost lucrări cu fonduri europene, au fost realizate în condiţii bune, la preţuri rezonabile. Un exemplu este canalizarea de la Gologanu.”
Candidatura pe Colegiul 6 în locul lui Ciprian Nica, mutat la Focşani;’
“S-a stabilit încă din 2008 ca atunci să candideze Ciprian Nica, iar în acest an eu. Aşa este şi normal, ca un mandat să fie deputat cineva din Panciu, un altul cineva din Adjud”

Secară, noul milionar de la PDL Vrancea


FOTO: Florin Secară (ARD) a fost surpriza PDL pentru alegerile parlamentare

Omul de afaceri Florin Secară a apărut din niciunde în politica vranceană, a obţinut nominalizarea pentru Colegiul 6 Adjud din partea ARD şi a fost la un pas să preia funcţia de preşedinte al PDL Vrancea după reţinerea lui Alin Trăşculescu. Deşi este din Adjud, activitatea lui a fost legată de Bucureşti. La început a lucrat în Armată, însă s-a declarat dezamăgit de ceea ce s-a întamplat într-una din cele mai respectate instituţii din Romania şi a plecat să facă afaceri. Mai întai s-a ocupat de vanzări, apoi şi-a înfiinţat propriile firme. După cum arată declaraţia sa de avere, cifrele de afaceri de milioane de euro ale societăţile i-au umplut conturile. Întreabarea care se pune este de ce ales Adjudul, un colegiu în care pană acum nu a caştigat decat PSD. Un posibil răspuns este faptul că este colegiul cu cei mai mulţi alegători, iar la o redistribuire sau suplimentare ar putea primi mandatul. La fel cum au făcut şi alţi oameni de afaceri intraţi în politică, banii i-au asigurat lui Florin Secară o ascensiune pe care alţii nu o au în ani de făcut politică. Iar faptul că dispune de un buget de campanie consistent se vede din campania  pe care şi-o face în colegiu.

Afaceri de milioane

Florin Secară şi-a deschis un cont în acest an în care se află nu mai puţin de 430.134 de euro. Candidatul ARD a caştigat de la firma Vertical Design Ploieşti un salariu de director general de 36.000 lei, la care s-au adăugat dividende de 1 milion de lei. Cele două firme ale lui Florin Secară, Vertical Desing şi Idezio SRL, au o cifră de afaceri de 8,5 milioane de euro pe an şi se ocupă cu producţia de mobilier, importuri, comercializare şi montaj sisteme de închidere şi acces şi consultanţă tehnică. Democrat – liberalul deţine o colecţie de ceasuri şi bijuterii în valoare de 20.000 de euro. Florin Secară nu are pe numele său locuinţe sau maşini, dar probabil că acestea sunt trecute pe inventarul firmelor sale.

Carte de vizită

Data naşterii: 11 august 1970
Studii:
Institutul Militar de Geniu, Construcţii şi Căi Ferate “Panait Donici” (1991)
Universitatea Politehnică Bucureşti – Facultatea de Transporturi (1997)
Experienţă profesională:
1991 – 1992 Ofiţer construcţii căi ferate
1992 – 1998 Ofiţer Biroul naţional de urmărire şi coordonare transporturi militare speciale
1998 – 2002 Director vanzări SC Histria Int’l SRL Bucureşti
2002 – prezent Acţionar majoritar/director general SC Vertical Design SRL
2005 – prezent Acţionar majoritar/director general SC Idezior SRL

Proiectele candidatului Florin Secară

Propunerea de amendamente pentru suplimentarea sumelor alocate judeţului pentru dezvoltare, pentru a se crea noi locuri de muncă.
Adoptarea unui proiect de lege de reglementare şi sancţionare drastică a constructorilor care nu-şi onorează contractele.
Firmele să plătească impozite în localităţile în care au punct de lucru.
Înfiinţarea şi susţinerea şcolilor profesionale care asigură locuri de muncă.
Înfiinţarea de centre de colectare şi depozitare a lemnului, în parteneriat cu primăriile.
Susţinerea în Parlament a  reducerii taxelor şi impozitelor.

Ce spune Florin Secară despre:

Motivul pentru care candidează
“Am urmărit evenimentele politice de la începutul lunii iulie ca orice om obişnuit şi neimplicat. Am văzut atunci că toţi politicienii noştri de la putere erau obsedaţi de un singur lucru: demiterea lui Băsescu, care ar fi fost de vină pentru lipsa de progres şi bunăstarea ţării. Am văzut îngrijorarea de la Bruxelles, îngrijorarea SUA şi modul în care puterea USL a persiflat atat Europa, cat şi SUA. Mi-am adus aminte atunci de Ceauşescu, care spunea că noi nu avem nevoie de Occident, că ne descurcăm singuri, cu relaţiile noastre cu Libia şi Irak-ul.”
Candidatura la Adjud
“Sunt din Adjud, m-am născut aici. Oamenii trăiesc aproape la fel, ca şi cei din Banat, Oltenia sau Muntenia: grija pentru ziua de maine, lupta cu sărăcia, drumuri proaste, teama de şefii de la primărie, de la serviciu, teama pentru locul de muncă.”

Fost europarlamentar PDL vrea deputat PP-DD de Vrancea

FOTO: Nicodim Bulzesc (PP-DD) este un candidat care nu are nicio treabă cu Vrancea, dar ar vrea să aibă. Ca deputat

Nicodim Bulzesc, candidatul PP – DD pentru Colegiul 6, este un om al “poporului”, dar nu este de-al Vrancei. Acesta îşi desfăşoară activitatea în Timişoara, unde a profesat pană la intrarea în politică în 2007, în PDL. A candidat şi obţinut  un mandat de europarlamentar în perioada 2007 – 2009, iar în prezent este emisar tot la Parlamentul European. Potrivit presei din Timişoara, Nicodim Bulzesc nu prea a mai fost agreat în PDL, ajungand astfel să candideze la PP – DD. Acesta a pierdut susţinerea organizaţiei în 2009, după ce persoanele care l-au susţinut nu au mai controlat organizaţia. Astfel, europarlamentarul nu a mai prins un nou mandat. Considerat un personaj pitoresc pe Bega, acesta se pare că i-a deranjat pe democraţi. Potrivit celor de la Jurnalul Naţional, Nicodim Bulzesc şi fratele său, împreună cu alţi parteneri, s-au implicat în trei firme de producere a energiei eoliene, prin care au concesionat nu mai puţin de 2.300 de hectare de teren în localităţile Pojejena şi Naidăş, din Caraş - Severin. În acest context, nu pare întamplător că acesta propune investiţii în acest domeniu în Vrancea dacă va fi ales.

Candidatul PP- DD are acţiuni la trei firme

Nicodim Bulzesc deţine, potrivit declaraţiei sale de avere, trei terenuri, un apartament, o casă şi o casă de vacanţă, în Timiş. Candidatul PP – DD are două autoturisme Audi A 6, unul din 2000 şi unul din 2005, precum şi un Opel Zafira. Bulzesc a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de 85.000 de euro, dar are şi datorii de 70.000 de euro. Cu toate că este emisar european, Nicodim Bulzesc nu este plătit de la Parlamentul European, ci are venituri de 50.000 de lei de la firmele la care este asociat. Din declaraţia de interese, reiese că acesta are 50% din acţiunile BD Development şi cate 5% din firmele Terawind SRL, Creative Solution SRL, Wind Energi SRL.

Carte de vizită

Data naşterii: 22 ianuarie 1956, Vata de Sus, Hunedoara
Studii:
Facultatea de Construcţii, Universitatea Politehnică Timişoara (1992)
Institutul de etică creştină şi valori morale Hollywood, Florida, SUA (1996- 2000)
Activitate profesională
1993 – prezent Şef de laborator al departamentului de Construcţii metalice şi mecanica construcţiilor, Facultatea de Construcţii, Universitatea Politehnică Timişoara
2001 – prezent Membru fondator al Asociaţiei profesionale a Constructorilor Timişoara
2003 – 2007 Coordonator al Programului MBA, Lexford University of California SUA
2003 – prezent Profesor asociat, Facultatea de Business şi Administraţie, University of Sacramento, SUA
Activitatea politică
2007 – 2009 Membru al Parlamentului European
2009 – prezent emisar european

Proiectele candidatului Nicodim Bulzesc

Staţiunea Soveja va reveni “perla Vrancei”.
Dezoltarea Panciului cu ajutorul unor proiecte şi promovarea produselor din centrul viticol la nivel internaţional prin strategii de marketing.
Va sprijini industria şi crearea de locuri de muncă în Adjud.
Dezvoltarea resurselor alternative de energie.
Va sprijini combaterea sărăciei şi a şomajului.

Ce spune Nicodim Bulezesc despre:

Candidatura sa în Vrancea
“Nu am fost trimis de Bucureşti să candidez în Vrancea. Echipa de aici m-a solicitat pentru a candida.”
Despre cum se va “adapta” în Vrancea
“Dacă voi fi ales mă voi comporta ca unul de-a locului. Voi veni cu proiecte şi voi aduce investitori cu bani. Colaborez deja cu două firme de energie eoliană. Nimeni nu va putea să refuze o redevenţă de la 100.000 la 400.000 de euro pe an.”

Cine mai candidează în Colegiul 6

UDMR şi PER şi-au pus candidaţi şi în Colegiul 6. Ecologiştii sunt reprezentanţi la alegerile de duminică de Camelia – Mariana Diţă. UDMR l-a pus să candideze pe Laszlo Bardocz. Aceştia nu şi-au făcut promovare electorală şi nu au nici măcar afişe în colegiu. (M. B.)

Localităţile din Colegiul 6
Adjud, Panciu, Bogheşti, Campuri, Corbiţa, Fitioneşti, Homocea, Păuneşti, Ploscuţeni, Răcoasa, Rugineşti, Soveja, Străoane, Tănăsoaia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
Marius Pavel, acum 4171 zile, 9 ore, 2 minute, 23 secunde
@tutoveanu Esti stupid frate. Nu nici o treaba cu Victor Roman,eu am spus doar ca voi vota USL. Atat. Restul e in mintea ta. Cat priveste expresiile pe care le folosesti orice citeste integral
tutoveanu, acum 4172 zile, 7 ore, 39 minute, 34 secunde
@Marius Pavel nene ori esti prea pro...st ori il lingi pe victor:Barbate trezestete la realitate toti sant o apa si un pamant gunoaie (asa zis POLITRUCI)vezi cum sa ridicat cel pe care vrei sa il citeste integral
Marius Pavel, acum 4172 zile, 9 ore, 35 minute, 8 secunde
@culmea Pe mine nu ma plateste nimeni si nu am ridicat in slavi pe nimeni. Am spus despre candidatii USL ca nu sunt perfecti,cum nici cei ai ARD nu sunt, desi se chinuie din rasputeri sa citeste integral
Culmea, acum 4172 zile, 11 ore, 52 minute, 3 secunde
Pna la urma totul se rezuma la castigurile personale, hai sa ii ridicam in slavi pe cei care ne platesc!
Marius Pavel, acum 4172 zile, 14 ore, 39 minute, 9 secunde
@ Costel Pavel Indiferent cat de cinstit e candidatul pe care il sustineti( si nu contest asta) ,lumea s-a saturat de PD-L mascat la un moment dat in Alianta pentru Vrancea,iar acum in citeste integral
Marius Pavel, acum 4172 zile, 14 ore, 50 minute, 47 secunde
IMAS : USL 60,5%, PPDD 15%, ARD 15% Dupa ce au ars-o portocaliu in ultimii doi ani, cei de la IMAS au revenit la normalitate. Intr-un sondaj realizat la comanda Europa fm, compania de cercetare citeste integral
costel pavel, acum 4172 zile, 15 ore, 10 secunde
Cetateni cind votati alegeti un om cinstit, educat,care poate sa faca ceva pentru comunitate, fara a acapara pentru sine si pentru partid fondurile si asa putine ale bugetului local. Fiti cerebrali, citeste integral
Marius Pavel, acum 4172 zile, 19 ore, 52 minute, 40 secunde
Imi pare rau sa descopar la domnul Secara aceleasi expresii pe care le-am auzit in gura lui Vasile Bleaga,a lui Unguent si a altor personaje sinistre. Tineretea dumnealui era un atu important,dar se citeste integral
raduc, acum 4173 zile, 29 minute, 3 secunde
Un asfaltator autohton cam grobian, un securist acoperit cam agramat si cam plangacios si un aerian parasutat tocmai de la Timisoara. Voteaza daca ai ce.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.