Politică

Liberalii vrinceni ii tin partea lui Tariceanu

Mihai Boicu
18 iul 2006 813 vizualizări
Ca de obicei, deputatul Nini Sapunaru spune ca disputele trebuie rezolvate in interiorul partidului u cu toate declaratiile oficiale, in interiorul partidului exista numeroase framintari pe aceasta tema Conducerea PNL Vrancea, prin vocea deputatului Nini Sapunaru, se situeaza clar de partea presedintelui Calin Popescu Tariceanu in razboiul declansat de trio-ul Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.

Acestia au iesit la rampa in cadrul unei conferinte de presa si au criticat actuala conducere a PNL, lansind totodata un apel la unitatea si relansarea partidului, care a scazut in sondaje pina la 13 la suta. Cei trei au facut un apel la toti membrii partidului de a pune la punct o platforma care sa cuprinda adevarate valori liberale. O mentiune speciala in cadrul acestui apel este reapropierea de PD si consolidarea parteneriatului in cadrul Aliantei DA. Cei trei liberali au cerut conducerii PNL sa ofere un raspuns concret, pina in prima saptamina a lunii septembrie. Iesirea celor trei liberali vine in contextul in care partidul a scazut foarte mult in sondaje si exista informatii ca in teritoriu sustinatorii lui Theodor Stolojan se vor dezice in scurt timp de Calin Popescu Tariceanu si vor incerca o cale de mediere intre cele doua factiuni. De altfel, consilierul local Vasile Apostu Croitoru a demisionat recent tocmai din acest motiv din Consiliul Local Focsani. "Se afirma ca in PNL «se pune pumnul in gura», neexistind deci dreptul la propria opinie, dar cei trei sint membri ai PNL si, desi de o perioada buna de timp sint autorii celor mai dure si drastice critici la adresa partidului- mai puternice decit ale actualei opozitii, nu au primit nici o sanctiune pentru opiniile domniile lor", se arata intr-un comunicat de presa al PNL Vrancea, semnat de presedintele Nini Sapunaru. O nuanta omisa in comunicatul liberalilor este faptul ca cele trei voci puternice din PNL apartin unor personalitati marcante ale partidului si nu unor simpli membri sustinatori. Deputatul liberal sustine insa ca declaratiile celor trei liberali de frunte contribuie la scaderea imaginii partidului si "ca toate eforturile unei intregi organizatii sint anulate de crearea la centru unei imagini care nu corespunde realitatii". Conducerea PNL Vrancea le cere lui Theodor Stolojan, Monei Musca si lui Valeriu Stoica sa discute si sa rezolve problemele pe care le au in interiorul partidului. "Nu dorim si nu este cazul sa caracterizam noi aceasta ultima iesire a celor trei colegi ai nostri, dar le reamintim doar cite greutati am intimpinat in opozitie, la actiunile organizate cu prezenta lor la Focsani sau in judet, cita agresivitate am suportat din partea partidului stat - PSD in perioada 2001 - 2004 pentru a exista ca filiala si ca partid", se mai arata in comunicatul de presa al PNL Vrancea. In spatele declaratiilor oficiale, liberalii de rind nu pot sa nu-si puna probleme vizavi de iesirile publice ale celor trei liberali, dar si de ruptura ireversibila dintre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu care a dus la dezamagirea electoratului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.