Politică

Dragoş Mircea este noul prefect, Eliza Botezatu noul subprefect

Mihai Boicu
18 apr 2012 446 vizualizări
Din 2005 “alunecosul” Dragoş Mircea a fost, pe rînd, subprefect, prefect, inspector guvernamental, subprefect şi, acum, din nou prefect u Eliza Botezatu vine din organizaţia de tineret a PDL, partid care a vînturat cei mai mulţi oameni la vîrful Prefecturii dintre partidele care au fost la putere u cei doi vor fi “unşi” astăzi în funcţii, temporar, de ministrul Gabriel Berca

Guvernul l-a eliberat ieri din funcţie pe prefectul Sorin Hornea, care va candida la alegerile locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. În locul său a fost numit subprefectul Dragoş Mircea, în cazul căruia s-a aplicat principiul mobilităţii pentru a fi “avansat”. În funcţia de subprefect a fost numită Eliza Botezatu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, membru PDL, provenit din organizaţia de juniori. Cei doi vor fi instalaţi în această dimineaţă, la ceremonie anunţîndu-şi prezenţa chiar ministrul Internelor, Gabriel Berca. Fost liberal de frunte, Dragoş Mircea a fost adus în PDL de deputatul Alin Trăşculescu pentru a face echipă cu Hornea la Prefectură, întrucît Ion Oprea nu răspundea corespunzător directivelor de partid. El se declară pregătit “de luptă”. “Urmează o perioadă foarte grea, avînd în vedere că se apropie alegerile. Priorităţile mele sînt respectarea legii, aplicarea programului guvernamental în teritoriu şi în continuare voi fi acelaşi prefect deschis pentru cetăţenii judeţului”, a declarat Mircea. Acesta a mai fost prefect şi în perioada 3 septembrie 2007 – 22 ianuarie 2009, perioadă în care a prins alegerile locale şi parlamentare. Anterior, Mircea a fost subprefect, iar între 2009 şi 18 decembrie 2011 inspector guvernamental. Fostul liberal a revenit în conducerea Prefecturii, făcînd echipă cu Sorin Hornea, după ce prefectul Ion Oprea a fost “retrogradat” inspector guvernamental.

Eliza “arde” etape

Cît despre Eliza Botezatu, aceasta este recomandată pentru noua funcţie de faptul că este licenţiată în ştiinţe juridice şi a terminat un master în administraţie publică. În vîrstă de 30 de ani, ea vine din organizaţia de tineret a partidului şi arde etape în carieră, ajungînd în scurt timp dintr-un simplu jurist în ditamai inspectorul şef la ITM. Multă lume se întreabă care este secretul promovării sale pe scena publică a judeţului, în condiţiile în care rezerva de cadre a partidului ar fi recomandat alte persoane pentru acest post. În plus, Botezatu pentru o perioadă scurtă funcţia de inspector şef la ITM, instituţie care ar urma să fie condusă de unul dintre adjuncţi, Sorin Grădeanu sau Silvia Perişan. Ultimele schimbări de la vîrful Prefecturii arată că PDL nu a reuşit după aproape patru ani de mandat să găsească “oameni potriviţi la locul potrivit”, cele două avansări fiind unele provizorii şi luate în cerc restrîns, după cum spun surse din partidul de guvernămînt. În funcţie de rezultatul alegerilor, după 10 iunie, Dragoş Mircea s-ar putea întoarce în biroul de subprefect, iar Sorin Hornea în funcţia de prefect. Pînă atunci însă multe se mai pot schimba pe scena politică vrînceană. (Mihai BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.