Politică

65 de primării au cerut realizarea de amenajamente pastorale

Mihai Boicu
21 iun 2018 1793 vizualizări

65 de primării au solicitat întocmirea de amenajamente pastorale, arată o situație statistică prezentată de Direcția Agricolă la ședința de joi a Colegiului Prefectural.

În alte cinci cazuri, amenajamentele au fost realizate de alte entități, în timp ce trei primării nu au fost solicitat acest lucru. Până la această dată lucrările de teren au fost efectuate pe pajiștile a 65 de UAT. Au fost realizate și predate 38 de proiecte de amenajamente pastorale, din care 25 au fost aprobate de consiliile locale și înregistrate la Direcția Agricole. De asemenea, sunt în lucru 10 proiecte de amenajament pastoral. ”Scopul final al punerii în practică a amenajamentelor pastorale constă în diminuarea sau înlăturarea procesului de degradare a pajiștilor permanente printr-un mod rațional de gospodărire a fondului pastoral, premisă sigură practicării unei agriculturi durabile, în special în zona de deal și montană, unde pajiștile au ponderea cea mai importantă, condiții ce asigură o dezvoltare rurală echilibrate din punct de vedere economic, de protecție a mediului și de păstrare a tradițiilor”, se precizează în situația prezentată de Direcția Agricolă. (M. B.)

Citiți în documentul atașat Informarea privind stadiul întocmirii proiectelor de amenajament pastoral prezentat în ședința Consiliului Prefectural din 21.06.2018


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.