Politică

Miron Mitrea il vede pe baron in fruntea MAI

Iulia Crețu
4 feb 2009 1967 vizualizări
Senatorul PSD crede ca Oprisan ar fi potrivit ca ministru de Interne, in locul lui Liviu Dragnea u ieri, printre parlamentarii social democrati a fost transmis un SMS de sustinere a lui Mitrea pentru sefia MAI

Miron Mitrea este de parere ca locul ministrului demisionar de la Interne, Liviu Dragnea, ar putea fi ocupat de mai multi oameni capabili din PSD. Pe lista scurta a "profesionistilor" potriviti pentru scaunul nesigur de la Ministerul Administratiei si Internelor figureaza, in opinia lui Mitrea, baronul de Vrancea Marian Oprisan, dar si social democratul de la Prahova, Marian Saniuta. Mitrea, revenit dintr-un con de umbra, sustine ca in partid sint "anumite probleme de sanatate", si ca urmasul lui Dragnea ar trebui sa poarte discutii cu presedintele Consiliului Judetean Teleorman cu privire la motivele demisiei sale. Dupa un mandat fulger de 13 zile, Dragnea, venit pe cai mari din aceeasi familie de baroni locali din care face parte si Oprisan, a declarat, dupa anuntarea demisiei de la MAI, ca va reveni la sefia CJ Teleorman si la conducerea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania. "Nu e o dovada (n.r. demisia lui Dragnea) de prea multa sanatate politica a partidului, avem o problema si va trebui sa vedem care e", a afirmat Mitrea. In ciuda propunerilor sale, care-l includ si pe seful PSD de la Vrancea, acestea nu par a avea nicio greutate in partid pentru ca Mitrea a devenit o "persona non grata" la sedintele decizionale ale PSD. Acesta nu a participat la intilnirea de ieri de la Biroul Permanent National pentru ca nu a fost invitat de mai marii PSD. Jocurile politice considerate o ultima zvicnire a lui Mitrea se pare ca se intind si dincolo de nominalizarea lui Oprisan pentru inlocuirea fotoliului de baron cu acela de ministru la Interne. Surse din rindul social democratilor dezvaluie ca Miron Mitrea ar fi fost confidentul si sfatuitorul lui Liviu Dragnea inainte ca acesta sa isi anunte demisia. Mitrea ar planui ca la viitorul Congres al partidului sa candideze pentru sefia PSD, bazindu-se pe sprijinul baronilor locali din jurul lui Liviu Dragnea. Daca s-ar intimpla asa ceva, Mitrea i-a promis lui Liviu Dragnea pozitia de secretar general al PSD. Mai in gluma mai in serios, printre parlamentarii PSD a circulat ieri un SMS de sustinere a lui Miron Mitrea pentru functia de ministru al MAI. "In actualul context, aveti sansa de a pune o roata motrice PSD in Guvern: Miron Mitrea. Politistii adevarati au nevoie de un ministru puternic", au primit pe telefon unii reprezentanti ai PSD.

Aseara mai multi jurnalisti din presa centrala relatau ca la video conferinta pe care Mircea Geoana a tinut-o cu liderii organizatiilor locale ale PSD pentru validarea noului ministru de interne Oprisan s-a autopropus in respectiva functie.

"Nu este un secret pentru nimeni că de 9 ani de zile eu mă pregătesc să fiu ministru de Interne", ar fi spus Opriºan cu aceata ocazie. Propunerea sa a rămas fără ecou, cu execpÃia hohotelor de ras produse in Kiseleff.

(Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739411 zile, 23 ore, 53 minute, 51 secunde
Eu cred ca pentru Justitie ar fi chiar mai bun decat pentru Interne. Sau o treaba si mai buna ar fi sa fie comasate cele doua ministere in spiritul Marii Uniri si astfel dansul sa fie ministru si la citeste integral
, acum 739411 zile, 23 ore, 53 minute, 51 secunde
la MAI trebuie un om constiincios, sa nu fi avut problema cu legea, vertical, si intotdeauna impartial, drept
, acum 739411 zile, 23 ore, 53 minute, 51 secunde
nu! la M.A.I. trebuie un om care sa nu aibe probleme cu capu'. Prin asta se intelege faptul ca dl. Presedinte al C.J. Vrancea nu poate fi acolo.
, acum 739411 zile, 23 ore, 53 minute, 51 secunde
fELICITARI PT. COMENTARII DOMNILOR DB SI cIOCAN2005
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.