Politică

Oprisan si Sapunaru fruntasi la vot, Vraciu la coada

Mihai Boicu
28 nov 2007 683 vizualizări
Baronii partidelor au facut legea la alegerile pentru Parlamentul European, dupa cum arata o analiza realizata de jurnalistii de la Cotidianul, pe baza rezultatelor numaratorilor paralele facute de PD si PSD.

PSD s-a clasat pe locul patru la nivel national, PNL pe cinci, iar PD pe locul 28

Marian Oprisan nu mai este primul pe tara, asa cum obisnuia in trecut, insa tot a obtinut unul dintre cele mai bune rezultate, adica 34,46%, cu care s-a clasat pe locul patru in topul national. Inaintea acestuia mai sint Oltul, cu 38,13%, Vaslui, cu 36,14%, Teleormanul, cu 35,83%. La Olt organizatia PSD este condusa de baronul Ion Toma, iar la Teleorman de cunoscutul Liviu Dragnea. La nivel national, PSD a obtinut un scor de numai 23,11%, rezultatul obtinut de Marian Oprisan fiind cu peste 11 procente mai mare decit media. Liberalii vrinceni au obtinut la rindul lor un scor foarte bun, cu 18,21% din preferintele vrincenilor, in conditiile in care rezultatul pe tara a fost de doar 13,44%. Inaintea PNL Vrancea au mai fost doar organizatiile din Teleorman- 21,72%, Botosani- 21,42%, Vilcea- 19,13% si Ilfov 18,40. Este posibil ca sa apara insa unele mici modificari deoarece rezultatul din Vrancea a fost calculat pe baza datelor BEJ, iar cele de la nivel national pe baza numaratorii paralele efectuata de PD si PSD. Situatia democratilor vrinceni este mult diferita de cea a adversarilor, in sensul ca si ei au doar citeva organizatii in fata lor, dar daca numaram in sens invers, spre coada clasamentului. Scorul final obtinut de PD Vrancea a fost de 25,97%, in timp ce rezultatul la nivel national a fost de 28,81%. Astfel, organizatia condusa de Jan Vraciu s-a clasat pe locul 28 in rindul organizatiilor PD. Practic, in Vrancea doar liderul democrat a fost singurul care nu a reusit sa depaseasca media pe tara, desi ar fi putut obtine un rezultat cu mult mai bun daca luam in considerare faptul ca in Focsani lista PD a obtinut aproape 36% din voturi. La nivel national, cel mai mare scor al democratilor a fost in judetul Caras-Severin, de 48,19%, care a fost si cel mai bun obtinut de un partid intr-un judet. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.