Politică

Micii contribuabili au acumulat restanţe de peste 80 milioane de euro

Mihai Boicu
16 mai 2016 3822 vizualizări
20 de milioane de euro sunt datoriile firmei lui Liviu Jitea, cel mai bogat vrâncean

Fiscul a publicat lista micilor contribuabili care au datorii la stat. 927 dintre ei sunt în administrarea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea pentru obligaţii neachitate la bugetul general consolidat de 372,4 milioane lei. La bugetul de stat restanţele sunt de 307,58 milioane lei, la bugetul asigurărilor sociale de 47,89 milioane lei, bugetul asigurărilor pentru şomaj – 2,79 milioane lei şi bugetul asigurărilor sociale de sănătate – 14,14 milionae lei.  ”Primii cinci datornici aflaţi în administrarea AJFP Vrancea care au fost publicaţi sunt: Trust LF Trade SRL -94,51 mil. lei; Romcarm Prod Distribution SRL -27,30 mil. lei; Drumuri şi Poduri Vrancea SA – 23,88 mil. lei; Vinexport Trade Mark SA -17,88 mil. lei; MOPAF VRANCEA SA -13,79 mil. lei”, se arată într-un comunicat de presă al AJFP Vrancea. Toate aceste firme sunt în insolvenţă sau faliment şi sunt puţine şanse ca aceşti bani să fie recuperaţi în totalitate. Trust LF Trade îi aparţine omului de afaceri Liviu Jitea şi a intrat în insolvenţă, după ce a fost acuzat de evaziune cu alcool în valoare de 13milioane de euro. Romcarm Prod Distribution SRL Adjud este o firmă care s-a ocupat cu comerţul de carne şi ai cărei patroni au fost acuzaţi, de asemenea de evaziune. SC Drumuri şi Poduri Vrancea SA este societatea de drumuri şi poduri a Consiliului Judeţean Vrancea, intrată de mai mulţi ani în procedură specială de administrare şi ale cărei bunuri au fost vândute. Actualizarea şi publicarea listei debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul obligaţiilor acestor obligaţii se face trimestrial până în ultima zi a primei luni. (M. B.)

Firma lui Jitea pusă sub sechestru de procurori

În aprilie 2013, Aurelian Jitea solicita instanţelor vrâncene intrarea în insolvenţă a firmei Trust LF Trade SRL, în calitate de administrator. “La data depunerii cererii, datoriile curente, lichide şi exigibile înregistrate de subscrisa faţă de creditori sunt în cuantum de 44.974.736 lei”, se arăta în cererea de intrare în insolvenţă a societăţii Trust LF Trade SRL. În acelaşi timp, DIICOT instituia sechestre pe mai multe bunuri ale societăţii şi pe alte active ale familiei Jitea în scopul recuperării unui prejudiciu estimat la momentul trimiterii în judecată la suma de peste 58.400.000 lei,  reprezentând accize, taxe şi impozite, la care se adăugau alţi 2.700.000 lei, valoarea estimată a gazului metan utilizat pentru funcţionarea instalaţiei ilegale de producţie alcool.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.