Politică

Politica pe piine la Partidul Popular si al Protectiei Sociale

Doina Ganea
19 nov 2007 752 vizualizări
Fostul peremist Valerica Chitic a fost ales presedintele Partidului Popular si al Protectiei Sociale Vrancea u odata cu plecarea sa din PRM, Chitic si-ar putea pierde postul de consilier local de la Marasesti

Un nou partid si-a facut aparitia pe scena politica a judetului nostru. Simbata, in Sala mare a Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia", aproximativ 100 de persoane si-au ales conducerea Partidului Popular si al Protectiei Sociale Vrancea in persoana fostului prim-vicepresedinte al PRM Vrancea, Valerica Chitic. PPPS este o formatiune politica infiintata in 2005 prin desprinderea unui nucleu important din Partidul Pensionarilor. Potrivit presedintelui executiv al PPPS, Dumitru Dinca, partidul de orientare centru-stinga numara 940.000 de membri in toate cele 34 de filiale judetene. Invitata inca de la orele 15.30, presa locala a asteptat pret de 50 de minute inceperea lucrarilor anuntate telefonic de fostul presedinte al PRM Vrancea, Ionel Surugiu. In acest interval, organizatorii au impartit membrilor sositi din judet, in mare parte de la Marasesti, sandwichuri cu piine si salam, fursecuri, apa minerala si sucuri. Dupa ce au mincat, pentru ca, de, politica nu se face cu burta goala, oamenii si-au facut siesta votind in unanimitate prin vot deschis alegerea conducatorului lor, Valerica Chitic, in prezenta senatorului ex-peremist Dan Claudiu Tanasescu si a presedintelui executiv al Federatiei Asociatiilor de Pensionari din Romania, Dumitru Dinca. Propunerea a venit din partea ex-peremistului Ionel Surugiu, care a tinut sa precizeze ca nu doreste sa fie presedintele nici unui partid dupa ce a fost exclus din PRM. "Noi am plecat din PRM cu foarte multi membri pe care i-am adus pe toti aici. Pentru ca presa sa nu zica ca mi-am tras un alt partid la care sa fiu presedinte, eu propun ca pentru functia de presedinte al PPPS Vrancea sa fie ales dl Chitic Valerica, profesor si licentiat in administratie publica", a spus asistentei Ionel Surugiu. Cind a fost vorba de alegerea comitetului judetean de conducere al filialei, organizatorii nu s-au mai sinchisit sa prezinte componenta acestuia, participantii votind, din nou deschis, in necunostinta de cauza. Totul s-a petrecut evident fara scrierea unui proces verbal al adunarii sau alegerea unui comitet de numararea voturilor. Noul presedinte al PPPS, care este consilier local la Marasesti ales in 2004 pe listele PRM Vrancea, nu a facut nici o declaratie presei. Daca cei din PRM isi vor revendica locul in Consiliul Local Marasesti, potrivit legii privind interzicerea migratiei politice, Chitic si-ar putea pierde cit de curind fotoliu de ales al marasestenilor. Presedintele interimar al PRM, Adrian Popescu, a declarat ca nu are informatii privind plecarea prim-vicepresedintelui Valerica Chitic din rindul organizatiei, ba chiar a dat asigurari ca acesta ii este in continuare coleg. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.