Comunicat de presă plin de laude al noii conduceri a Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani. Mircea Lazăr, în ofensivă de imagine
La o lună și jumătate de la preluarea conducerii Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani, noul director, profesorul Mircea Lazăr pare a fi declanșat ofensiva de imagine. Startul a fost dat prin intermediul unui comunicat de presă în care sunt prezentate realizările unității de învățământ amintite, sugerându-se că meritele pentru toate aceste realizări revin actualului director.
Profesorul Mircea Lazăr, noul director al Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani și curiosul său traseu profesional din ultimii ani
Astfel după 10 ani de practică în meseria de profesor de sport la Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny” din Focşani, post în care venise din cel de pompier, Mircea Lazăr şi-a „îngheţat” anul la şcoală. Cum?! Și-a luat un concediu fără plată. Iar în luna ianuarie 2021 s-a dus să se facă funcţionar public la Bucureşti susţinând, potrivit propriilor declaraţii, examen în acest sens. Imediat a fost angajat în regim de urgenţă la Primăria din Pantelimon, judeţul Ilfov, unde primar este Marian Ivan, finul cuplului Firea-Pandele.
De la Primăria din Pantelimon profesorul de educație fizică Mircea Lazăr după doar câteva zile după promovarea concursului de funcționar public a obţinut transferul la Consiliul Judeţean Vrancea. „Eu nu am nicio implicare în acest transfer. Ştiu doar că am nevoie de oameni pregătiţi la Serviciul Achiziţii, pentru că o să pornim nişte investiţii importante”, declară Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea în legătură cu suspectul transfer cititat de adevarul.ro. Tot atunci, întrebat ce calităţi profesionale îl recomandă pe un profesor de sport să fie angajat peste noapte la un serviciu atât de important, şeful CJ Vrancea declara pentru adevarul.ro: „Cine face faţă, rămâne, cine nu, pleacă”.
„Surpriza” lui Mircea Lazăr. Declară una și face altceva!
La puțin peste un an de la controversata angajare la Consiliul Județean Vrancea, deși declarase anterior că nu-l interesează, profesorul de educație fizică Mircea Lazăr se înscrie la concursul pentru postul de director al Şcolii Gimnaziale „Anghel Saligny” din Focşani
„Nu am vrut nici să fiu director de şcoală, şi nici la Direcţia de Sport nu vreau să fiu director. Nu mă mai motiva meseria de profesor de sport şi am vrut să mă reorientez profesional”, declara în februarie 2021 Mircea Lazăr pentru „Adevărul”, după ce strategia sa referitoare la angajarea la Consiliul Județean Vrancea intrase în atenția presei
În martie 2022 profesorul de educație fizică Mircea Lazăr promovează concursul pentru postul de director al Şcolii Gimnaziale „Anghel Saligny” din Focşani
În iulie 2022, la un an după ce în ședința Comitetului Director al CSM Focșani 2007 Mircea Lazăr fusese votat președintele secției de fotbal al clubului menționat, profesorul de educație fizică își anunță demisia din acest post explicându-și astfel gestul: „Datorită faptului că am reușit și am luat concursul pentru ocuparea funcției de director al Școlii Gimnaziale «Anghel Saligny» din Focșani, am luat decizia de a demisiona din funcția de președinte al secției de fotbal a CSM Focșani 2007, din motive strict profesionale și de fair - play.”
S-a dezis, sau se va dezice profesorul Mircea Lazăr, în noua funcție de politicianul care l-a scos din anonimat?
Nu este un secret faptul că promovarea profesorului Mircea Lazăr, ajuns iată directorul Școlii Gimnaziale „Anghel Salighy” Focșani se datorează relației sale apropiate cu deputatul fost PNL, actual Forța Dreptei de Vrancea, Ion Ștefan. Se pune acum desgur întrebarea dacă odată problema promovării rezolvată relația celor doi va rămâne neschimbată. Mai concret, dacă Mircea Lazăr se va dezice de deputatul Ion Ștefan odată ajuns director al Școlii Gimnaziale „Anghel Salighy” Focșani.
Problema se pune cu atât mai mult cu cât, conform informațiilor neoficiale vehiculate în mediul online local, oamenii promovați în diferite instituții de stat de către deputatul fost PNL actual Forța Dreptei de Vrancea încep să fie trecuți pe linie moartă. Spre exemplu, săptămâna trecută Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea a propus câteva modificări în echipa de inspectori școlari. George Panțică nu va mai fi inspector școlar la secțiunea „minorități naționale și educație permanentă”. El va fi înlocuit de două cadre didactice (secțiunea a fost ”spartă” în două): Tatiana Filip și Maria Costache (aceasta revine, practic, în post). De asemenea, Mihaela Dogaru nu va mai deține funcția de inspector școlar la „educație timpurie” (învățământul preșcolar). Ea va fi înlocuită de Georgiana Alexandra Șerbu. Urmează ca propunerile ISJ Vrancea să fie validate de Ministerul Educației (de obicei este o formalitate). Coincidență sau nu, cei doi inspectori școlari schimbați, numiți de PNL, s-au afișat alături de deputatul Ion Ștefan în acțiunile noului partid înființat de Ludovic Orban – Forța Dreptei. ISJ Vrancea va mai avea un inspector nou, la disciplina fizică. Inspectorul de până acum, Dorian Marin, a renunțat la funcție deoarece s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului de director al Școlii Gimnaziale „Adrian Păunescu” (Nr. 7) din Focșani. Este posibil ca, până la 31 august, să se mai producă schimbări în rândul inspectorilor școlari.
Citiți în continuare textul integral al comunicatului de presă făcut public joi 18 august 2022, plin de laude al noii conduceri a Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani
În anul școlar 2021-2022, localul Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani a cunoscut un proces de reabilitare termicăː „Creșterea performanței energetice la Școala Gimnazială «Anghel Saligny» Focșani”. Proiectul se finalizează în acest an, are o valoare de 3.188.135,12 lei inclusiv TVA și a cuprins schimbarea ferestrelor, ușilor, instalației de încălzire, montarea de celule fotovoltaice care asigură energia pentru pompele de căldură.
Au fost reabilitate în totalitate sălile de clasă, prin reparația pereților, schimbarea mobilierului, schimbarea parchetului și a ușilor, cancelaria și birourile. De asemenea, s-a realizat o rețea modernă și fiabilă de internet pe toată suprafața școlii, cu internet wireless în fiecare clasă și porturi pentru cuplarea tablelor interactive.
Au fost aprobați indicatorii pentru proiectul „Împrejmuire gard”, care urmează să se deruleze și prin care se va schimba gardul școlii și porțile de acces în unitate.
Modernizarea bibliotecii școlare s-a realizat prin dotare cu tablă interactivă, proiector și calculator performant și dotare cu mobilier ultramodern. În urma acestei modernizări, Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani va avea cea mai modernă bibliotecă școlară din județul Vrancea și poate aspira la statutul de cea mai modernă bibliotecă școlară din țară.
De asemenea, a fost aprobat proiectul „Mărire de putere a locului de consum camera centralei”, prin care se va realiza creșterea puterii electrice furnizate, necesară bunei funcționări a pompelor de căldură instalate.
Anul școlar trecut a fost dificil pentru elevii, părinții și personalul unității de învățământ, elevii fiind nevoiți să învețe în trei schimburi. O parte a elevilor de gimnaziu și-a desfășurat activitatea în Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani, astfel încât mulțumim și pe această cale Primăriei Municipiului Focșani, conducerii Inspectoratului Școlar Județean Vrancea și conducerii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani pentru colaborare și înțelegere. Nu în ultimul rând, ne cerem scuze elevilor și părinților pentru eventualele inconveniente și îi asigurăm că Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani este locul în care copiii au privilegiul de a se dezvolta plenar.
Deși a fost un an școlar cu sacrificii, elevii Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani au obținut rezultate foarte bune la olimpiade, concursuri școlare și la examenul de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a, motiv pentru care, și în acest an școlar, unitatea de învățământ se află în topul școlilor din județul Vrancea. Rezultatele la Evaluarea Națională sunt edificatoareː
● 4 note de 10 la Limba și literatura română;
● 3 note de l0 la Matematică;
● 34 de medii între 9,00 și 10;
● 97,55% procent de promovare.
Odată cu începerea anului școlar 2022-2023, elevii Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani vor descoperi condiții mai bune de pregătire și, cu siguranță, rezultatele la olimpiade, concursuri școlare și Evaluarea Națională vor fi mai bune.
Asigurăm comunitatea locală, elevii și părinții că personalul unității de învățământ este devotat în cel mai înalt grad valorilor educației de calitate și se vor adopta cele mai eficiente măsuri pentru creșterea gradului de satisfacție a beneficiarilor educației.
Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani este o unitate de învățământ-etalon a județului Vrancea.
Director,
prof. Mircea Lazăr
Biroul de presă și relații publice