Educație

Scriitoarea Silvia Kerim, sărbătorită la bibliotecă

Sorin Tudose
21 oct 2013 1480 vizualizări
Silvia Kerim a tradus şi scris mai multe cărţi de literatură pentru copii

Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene Vrancea a organizat o activitate dedicată scriitoarei de literatură pentru copii Silvia Kerim. Născută pe 21 octombrie 1931, absolventă a Facultăţii de Filologie, Secţia Limba şi Literatura Franceză, Silvia Kerim este autoarea a peste 24 de volume (memorialistică, literatură pentru copii, traduceri din literatura universală). Împreună cu Marius Ţeicu este autoarea unor musical-uri de mare success precum „Mary Poppins”, „Micuţa Dorothy”, „Gulliver”, „Frumoasa din pădurea adormită”. În 1996 a creat serialul TV „Căsuţa cu poveşti”, difuzat cu mare succes pe TVR 1 şi TVR 2 în anii 1996-1997.

Deţine numeroase şi importante premii literare naţionale şi internaţionale. Recent, juriul IBBY a nominalizat-o pentru Premiul „Andersen”. Câteva din volumele autoarei au fost lansate, în prezenţa acesteia, la Focşani în cadrul  târgurilor de carte organizate de Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu”. La această activitate au participat elevi ai Şcolii nr. 3 Focşani, coordonaţi de învăţătoarea Emilia Batog. “Copiii au prezentat o biografie a scriitoarei, apoi au lecturat din cele mai cunoscute poveşti semnate de acesta. A urmat un moment emoţionant, atât pentru autoare, cât şi pentru cei mici prezenţi la bibliotecă, datorat intervenţiei telefonice a doamnei Kerim. Copiii i-au cântat şi urat aniversatei - La mulţi ani!”, transmit bibliotecarii. “Din când în când, în sacul cu poveşti al scriitorilor nu sunt doar cuvinte, sunt şi lacrimi, lacrimi de bucurie , de această dată. Vă mulţumesc din inimă iar Focşaniul rămâne oraşul meu de suflet”, le-a spus Silvia Kerim celor prezenţi. A urmat un concurs interactiv, în care elevii au hotărât să dea viaţă, prin desen unui personaj, inspirat din lecturile autoarei. Concursul s-a încheiat, cu promisiunea copiilor de a trimite desenul Silviei Kerim, aceştia fiind răsplătiţi, de bibliotecă, cu un volum al autoarei, ce va sta pe rafturile bibliotecii din clasă. Cu această ocazie bibliotecarele au pregătit o expoziţie de desene “Bunica Albă”, inspirate din volumele autoarei şi realizată de colega lor Ada Roxana Făcăoaru, dar şi o expoziţie de carte dedicată autoarei, din care, cea mai mare parte, a plecat acasă la micii cititori. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.