Educație

Info-educaţie: CNU îşi deschide porţile pentru absolvenţii premianţi

Ziarul de Vrancea
4 iun 2013 2141 vizualizări
Colegiul Naţional Unirea organizează astăzi, între orele 10,00 - 12,00, Ziua Porţilor Deschise pentru absolvenţii vranceni ai clasei a VIII-a cu medii peste 9,50.

Aceştia au primit invitaţii din partea conducerii colegiului focşănean pentru a vizita unitatea de învăţămant. Ei vor fi primiţi în sala de festivităţi unde pot asista la un spectacol organizat de unirişti, apoi vor vizita unitatea şcolară  şi pot discuta cu dascălii acesteia. (M. V.)

Două şcoli vrancene selectate într-un proiect naţional

Şcoala 7 din Focşani şi Şcoala 1 Mărăşeşti au fost selectate de Ministerul Educaţiei în cadrul “Programului educaţional integrat de facilitare a tranziţiei din învăţămantul primar în învăţămantul gimnazial în vederea prevenirii insuccesului şcolar la elevi”. În cadrul acestuia, în cele două unităţi şcolare vor fi desfăşurate activităţi pentru integrarea elevilor de clasa a IV-a în învăţămantul gimnazial, ce constau în schimburi de cadre didactice la clasele a IV-a şi a V-a. De asemenea, vor exista şi activităţi interactive, precum şi recreative pană la finele semestrului I al anului şcolar 2013 – 2014. Programul este finanţat din fonduri europene, fiecare şcoală selectată fiind dotată cu cate două laptop-uri, două ecrane de proiecţie, două proiectoare şi o cameră de luat vederi. (M. V.)

Peste 3 mii de candidaţi s-au înscris la prima sesiune a bac-ului

3.039 de absolvenţi de liceu s-au înscris anul acesta la prima sesiune a examenului de bacalaureat. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt absolvenţi 2013, însă există şi candidaţi care nu au promovat examenul în anii anteriori. Nu toţi absolvenţii 2013 s-au înscris însă la bacalaureat. La Colegiul “Valeriu D. Cotea” de exemplu, 24 dintre absolvenţii acestui an nu sunt interesaţi de diploma de bac. La acest liceu s-au înscris la bac 390 de absolvenţi, dintre care 238 sunt absolvenţi ai acestui an, iar 152 sunt restanţieri din anii anteriori. La Colegiul “Edmond Nicolau” unul dintre absolvenţi nu s-a înscris la bac, numărul total al celor care vor susţine examenul în acest an fiind 314, din care 238 sunt din seria curentă. Toţi absolvenţii liceelor tehnologice susţin în această săptămană  examenul de competenţe profesionale. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.