Educație

Elevii din Valea Sării au arătat că pot fi mici afacerişti

Ziarul de Vrancea
21 apr 2013 2734 vizualizări
Echipa ”Meşteri juniori” a Şcolii Valea Sării a fost singura unitate şcolară vranceană care a participat la concursul organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu BCR, numit ”Fabuloasa lume a banilor”

În competiţie s-au înscris elevii clasei a VI-a, care au lucrat sub îndrumarea profesoarelor Ana-Maria Profir, Mirela Neguţ şi Ovidia Moglan, imaginandu-şi o puşculiţă din materiale reciclabile sub forma unor mâini ce strâng o cutiuţă pentru bani. O altă cerinţă a competiţiei a fost conceperea unui plan de afaceri pornind de la suma de 1.500 de euro, care ulterior să genereze un profit pentru şcoală ori pentru comunitate.

Elevii au gândit o mică afacere constand într-un atelier de confecţionare de mărţiţoare, felicitări şi invitaţii, podoabe şi accesorii din materiale textile, aranjamente din plante şi alte elemente decorative, precum şi altele. „Elevii au fost foarte încântați de ideea participării la acest concurs şi au lucrat cu entuziasm la finalizarea proiectului, declarându-se mulţumiţi că şi-au atins scopul: acela de a deveni nişte mici conducători, iar mai tarziu <>”, ne-au transmis reprezentanţii Şcolii Valea Sării. Munca echipei a fost răsplătită cu o diplomă de participare primită de la Ministerul Educaţiei. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
eu2, acum 4036 zile, 12 ore, 24 minute, 16 secunde
In perioada 22 aprilie- 15 mai sunt expuse cele mai originale si creative pusculite in sucursalele BCR din comunitatile noastre. Pusculita echipei " Art Team " Tifesti este la BCR Focsani. citeste integral
eu, acum 4036 zile, 14 ore, 4 minute, 27 secunde
În momentul când scrieti un articol ar fi bine să vă documentati temeinic. Scoala din Valea Sării nu este singura du JUDET care a participat. Si copiii de la Scoala Gimnazială Tifesti au dat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.