Educație

Info-“Şcoala altfel” Lecţie de prevenire

Ziarul de Vrancea
2 apr 2013 2905 vizualizări
Şcolarii de la clasa pregătitoare a Şcolii Gimnaziale "Duiliu Zamfirescu” Focşani, coordonaţi de profesoara Alina Coarcă, au participat la o activitate de prevenire a accidentelor de circulaţie şi a infracţiunilor comise cu violenţă, programată în cadrul activităţilor educative din săptămâna de "Şcoala altfel".

Comisarul Monica Manolache de la Prevenirea Criminalităţii şi Inspectorul Cătălin Manea de la Circulaţie, au au purtat discuţii cu elevii în cadrul unei lecţii interactive. Activitatea s-a încheiat cu un concurs unde toţi elevii au fost declaraţi câştigători. "Singura modalitate pentru ca evenimentele nefericite să nu se mai producă o constituie PREVENIREA, iar la baza prevenirii stă educaţia", a explicat Alina Coarcă, profesor pentru învăţămantul primar, care adaugă că cei mici trebuie să înveţe de la varste fragede ce înseamnă consecvenţa şi responsabilitatea. (S. V.)

Elevii au făcut curat la troiţa satului

„Un mediu curat, un mediu sănătos!”. Acesta a fost mesajul pe care au dorit să îl transmită elevii de la Şcoala Măicăneşti care s-au bucurat de vremea frumoasă pentru a ajuta natura să renască. În cadrul activităţilor „Şcoala altfel”, elevii claselor I-IV au făcut o drumeţie şi au curăţat spaţiul din jurul troiţei satului. De asemenea, elevii au văzut şi un documentar referitor la păsări, după care au primit o lecţie despre siguranţă şi din partea poliţiştilor din comună, totul sub coordonarea directorului unităţii de învăţămant, Neculai Ionel Goleanu. (R.M.)

Donatori de sange la Liceul Pedagogic

30 de elevi ai claselor a XII-a de la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” au donat sange ieri, iniţiativa fiind proprie, potrivit reprezentanţilor şcolii. Acţiunile caritabile continuă astăzi cand elevii de gimnaziu vor merge cu daruri la Centrul Şcolar “Elena Doamna”, dar şi la Căminul de bătrani unde vor dărui fructe şi flori în cadrul proiectului “O floare pentru un zămbet”. Liceul a primit şi vizite zilele acestea, ieri bucurandu-se de prezenţa elevilor de la Măicăneşti şi Jariştea care au prezentat un program artistic. (M. V.)

Elevii de la Vidra au mers la Iaşi
   

Şi elevii dar şi profesorii de la Liceul “Simion Mehedinţi” Vidra au gandit pentru săptămana de Şcoala altfel activităţi interesante. Una dintre acestea s-a concretizat ieri într-o vizită la Iaşi. Însoţiţi de profesorul de bioogie Gina Bordea, elevii au vizitat Grădina Botanică şi Muzeul de Istorie Naturală. Grupula mers apoi pe urmele Unirii, la moaştele Sfintei Parascheva, la biserica “Trei Ierarhi”, casa Dosoftei dar şi la un mall. (G. S.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.