Educație

Elevi calificaţi la naţionalele de TIC, lingvistică şi concursul “Terra”

Ziarul de Vrancea
25 mar 2013 3630 vizualizări
Concursurile judeţene au avut loc în week-end

Patru elevi vranceni s-au calificat la Olimpiada Naţională de Lingvistică în urma rezultatelor foarte bune obţinute la faza judeţeană ce a avut loc sambătă la Colegiul “Al. I. Cuza” din Focşani. Competiţia, extrem de apreciată atat de profesori cat şi de elevii participanţi, pune în valoare abilităţile lingvistice în relaţie cu modelul matematic al comunicării şi se bazează pe nivelul de cultură generală a participanţilor, fără a presupune cunoştinţe speciale, ci doar o bază teoretică minimală, după cum arată organizatorii. Concursul are ca rol dezvoltarea competenţei-cheie, aceea de a învăţa să înveţi. Aşadar, cei patru elevi vranceni care vor reprezenta judeţul la faza naţională din aprilie ce va avea loc la Bucureşti sunt: Tudor Dodoiu - clasa a VII-a, de la Colegiul Cuza, fiind pregătit de profesoarele Teodora Bentz şi Gicuţa Dochiou, Radu Bosoiu – clasa a VII-a la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani, pregătit de profesoarele Anişoara Piţu şi Gicuţa Dochioiu, Silvia-Elena Mihailescu – clasa a XI-a CNC, pregătită de profesoara Teodora Bentz şi profesorul Cătălin Uleanu şi Beatrice Maria Alexandrescu – clasa a X-a CNU pregătită de Daniela Plăiaşu şi Cornel Noană.
 

Elevii vranceni sunt buni şi la geografie
 

Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” a fost sămbătă gazdă şi pentru Concursul naţional de geografie “Terra” 2013, care va trimite nouă elevi la faza naţională. Aceştia sunt: la clasa a V-a Andrei Anghel de la Şcoala “Ion Basgan” Focşani, Nicolae Săcrieru de la Şcoala “Ştefan cel Mare” şi Alexandru Micu de la Colegiul Unirea, la clasa a VI-a Paula Denisa Saragea de la Colegiul Unirea, Dragoş Jitea de la Şcoala “Ştefan cel Mare” şi Bogdan Enache de la Liceul Tehnologic Mărăşeşti. La clasa a VII-a s-au calificat Robert Cocuz de la CNC, Ştefan Gheoca de la Liceul Tehnologic Panciu şi Georgel Pospai de la Şcoala “Al. Vlahuţă” Gugeşti.
 

Patru elevi merg la naţionala de TIC

Tot sambătă a avut loc la Colegiile “Edmond Nicolau” şi “Ion Mincu” Olimpiada Judeţeană de Tehnologia Informaţiei care trimite la naţională trei cuzişti şi un elev al Liceului Pedagogic. La clasa a IX-a cuziştii Cosmin Modrogeanu şi Robert Manolache, la a X-a, pregătiţi de profesorul Ion Titu, au obţinut cele mai bune rezultate şi dreptul de a merge la faza naţională. Al treilea cuzist calificat este Teodor Rogoz, clasa a XI-a, pregătit de profesoara Camelia Mereuţă, iar la clasa a XII-a s-a calificat Doru Miclea  de la Liceul Pedagogic, pregătit de profesoara Ionela Bratu. Pe site-ul ziarului puteţi vedea rezultatele tuturor premianţilor la Olimpiada Judeţeană de Tehnologia Informaţiei. (M. VLĂDESCU)

 

Cititi in atasament REZULTATE – Olimpiada de Tehnologia Informatiei 2013


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cititor, acum 4058 zile, 1 ora, 38 minute, 57 secunde
Prima parte, referitoare la olimpiada de lingvistica este o jignire la adresa copiilor si a profesorilor care au muncit pentru aceste rezultate frumoase. In primul rand, doamna profesoara de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.