Educație

Info-Educaţie: Elevii au făcut cunoştinţă cu „Mog”, cainele de urmă al poliţiei

Ziarul de Vrancea
11 oct 2012 1766 vizualizări
Poliţiştii adjudeni i-au învăţat în cursul zilei de ieri pe elevii de la Şcoala ”Principele Radu” din localitate să se ferească de infractori

Cei 106 elevi au fost învăţaţi cum să se comporte de la plecarea de acasă şi pană la şcoala unde învaţă. Copiii au fost atenţionaţi să-şi aleagă cu atenţie colegii de joacă şi să evite mersul prin zone neiluminate sau necirculate. De asemenea, în curtea şcolii, poliţiştii le-au mai prezentat elevilor şi patru autospeciale din dotarea subunităţii, mijloacele din dotarea fiecărui poliţist, modalitatea de amprentare a persoanelor, dispozitivul de testare a concentraţiei de alcool în aerul expirat, precum şi câinele de urmă ”Mog”. Evident că toţi puştii au fost încantaţi. (D. C.)

 

Spectacole şi vernisaj la Zilele CCD

Zilele Casei Corpului Didactic “Simion Mehedinţi” au continuat ieri cu o serie de activităţi ce au culminat cu întalnirea cu matematicianul Solomon Marcus. Acesta a ajuns la Focşani devreme, participand la toate activităţile desfăşurate de instituţia gazdă pe parcursul zilei.

Din păcate, al doilea invitat, actorul Mircea Diaconu nu a mai ajuns la Focşani. În cadrul Zilelor Casei Corpului Didactic, profesorul Costică Neagu a vorbit despre Simion Mehedinţi, pedagog de vocaţie, iar elevii Liceului de Arte “Gh. Tattarescu” au susţinut un moment artistic şi au vernisat o expoziţe cu lucrări proprii. Moment artistic au prezentat şi elevii cercurilor de muzică şi pictură ale Palatului Copiilor Focşani. A X-a ediţie a Zilelor Casei Corpului Didactic se încheie astăzi cu o vizită tematică la centrele de documentare din Adjud. (M. V.)


Vrancenii sunt invitaţi să-i viziteze pe pompieri

La toate subunităţile de pompieri din Vrancea se va organiza astăzi Ziua Porţilor Deschise cu ocazia “Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”. Cu acest prilej, la sediile Detaşamentului Focşani, Secţiei Adjud, precum şi la Staţiile Panciu şi Vidra se vor prezenta mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire a acestora. „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale se sărbătoreşte în scopul conştientizării comunităţilor cu privire la riscul dezastrelor naturale şi la modalităţile de reducere a vulnerabilităţii faţă de acestea”, spune lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU.

De asemenea, ieri s-au amplasat patru puncte mobile de informare preventivă în centre comerciale din Focşani, de unde vrancenii se pot informa asupra celor mai frecvente riscuri specifice judeţului nostru: inundaţii, cutremure sau incendii, prin popularizarea măsurilor specifice de prevenire şi comportament. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.