Educație

Invitaţie la aruncat ţigara la Colegiul „Edmond Nicolau”

Ziarul de Vrancea
5 oct 2012 2321 vizualizări
Competiţia a fost organizată în cadrul unui proiect în care elevii liceului au colaborat cu colegii lor din etnia romă şi au obţinut o finanţare internaţională de 1.500 dolari pentru a realiza un teren de baschet

Ziua Mondială a Educaţiei a fost marcată ieri la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focşani printr-o serie de activităţi cultural-sportive, printre acestea aflandu-se şi „Cupa Educaţiei” la baschet, în cadrul proiectului „În mişcare spre un viitor sănătos”. De altfel, acest proiect a constat în realizarea unui teren de baschet în aer liber, destinat elevilor unităţii de învăţămant în pauze pentru a face mişcare, fiind îndemnaţi astfel să renunţe la obişnuita, de acum, ţigară. „Acest proiect a luat naştere la propunerea echipei de tineri în acţiune „Nu Eşti Singur!” de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, echipă formată în cadrul unui program internaţional de implicare civică şi dialog social al tinerilor din Romania şi Moldova sub patronajul IREX Statele Unite ale Americii (departamentul pentru minorităţi) şi al Asociaţiei RomaniCriss, care au asigurat formarea mentorilor romani şi rromi, precum şi o finanţare de 1.500 dolari”, ne-a precizat profesorul Mihail Fasan, unul dintre coodonatorii echipei de tineri în acţiune, alături de consilierul pe probleme de minorităţi Eugen Grosu. Echipa de tineri, formată din elevi romani şi elevi de etnie rromă şi avand-o ca lider pe Marioara Buzatu, a realizat o analiză de nevoi a tinerilor din şcoală, a scris apoi aplicaţia de proiect, a căutat parteneri şi a realizat activităţi de informare privind efectele consumului de tutun, plante etnobotanice, droguri sau alcool. Au urmat realizarea de fluturaşi publicitari, organizarea unui concurs de desene cu această temă implicand atat elevi din şcoală cat şi de la Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud, realizarea unor spoturi publicitare, organizarea unor compeţii sportive între clase sau între şcoli şi amenajarea propriu-zisă a terenului de baschet. Şi, întrucat dintr-o eroare terenul de baschet a fost asfaltat doar pe suprafaţa propriu-zisă de joc, autorităţile municipale au decis să îndrepte greşeala şi au alocat fondurile necesare finalizării asfaltării întregii suprafeţe de joc. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.