Educație

Info-Eucaţie; Peste 800 de elevi, beneficiari ai tichetelor „Euro 200”

Ziarul de Vrancea
3 aug 2012 1599 vizualizări
Beneficiarii tichetelor „Euro 200” îşi pot achiziţiona luna aceasta calculatoarele dorite. La nivelul judeţului Vrancea 813 elevi care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse beneficiază de acest sprijin financiar destinat achiziţionării cate unui calculator.

Beneficiarii îşi ridică aceste tichete de la şcolile de care aparţin, apoi se pot prezenta cu ele la firmele de specialitate de la care îşi pot cumpăra calculatorul dorit, urmand ca reprezentanţii firmelor să-şi deconteze tichetele la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar pentru stimularea achiziţionării de calculatoare este adresat elevilor şi studenţilor de pană la 26 de ani ce provin din familii cu venitul brut lunar de cel mult 150 lei pe membru de familie. (M. V.)


Premiu internaţional pentru „Oglinda Literară”


Revista „Oglinda literară” din Focşani a primit un premiu internaţional pentru poezie, artă şi interculturalitate. Premiul a fost acordat cu ocazia deschiderii colecţiei „ARC-Africa – Romania – Caraibe” în toamna anului trecut, însă decernarea premiilor şi înmanarea diplomelor au avut loc luna trecută. „Premiul acesta vine în contextul în care în ultima perioadă, din cauza vieţii politice, cultura a intrat într-un con de umbră”, ne-a declarat scriitorul Gheorghe Neagu, editorul publicaţiei. Acesta a fost invitat la Paris în iulie pentru premiere, unde avea asigurată cazarea, dar lipsa fondurilor pentru asigurarea deplasării l-a ţinut acasă. „Am primit diploma printr-un bun coleg de la Iaşi care a mers la Paris”, a precizat scriitorul. Premiul pentru poezie, artă şi interculturalitate oferit de Editura DAGAN este o recunoaştere a valorii publicaţiei vrancene. Scriitorul Gheorghe Neagu şi revista „Oglinda literară” au mai primit în trecut două premii de la Papa Ioan Paul a II-lea şi Papa Benedict ak XVI-lea. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.