Educație

Profesorii îşi aşteaptă rezultatele la contestaţii

Sorin Tudose
25 iul 2012 1244 vizualizări
La examenul de definitivat s-au luat chiar şi note de 3

Astăzi, la orele pranzului, la Şcoala nr. 3 Focşani vor fi afişate rezultatele la examenul de definitivat susţinut săptămana trecută de peste 70 de cadre didactice, după ce o parte dintre ele au contestat nota obţinută. Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la probele de Limba si literatura română, Limba engleză precum şi la Educatoare/institutori/profesori pentru învăţământ preşcolar. După soluţionarea contestaţiilor, rezultatele finale se afişează în toate centrele de examen şi pe site-ul http://definitivat.edu.ro. Pentru a promova examenul profesorii trebuiau să obţină minimum nota 7 la proba scrisă, aceasta fiind proba serioasă pentru că nota la inspecţii nu este altceva decat o formalitate, de vreme ce au fost note numai de la 9 în sus. Circa 40 % dintre cei care au susţinut examenul au obţinut note foarte mici, între 3 şi 6. De altfel, note de la 8 în sus nu au fost decat 23, ceea ce relevă fie o pregătire minimală a cadrelor didactice pentru acest examen, fie un sistem de educaţie încă deficitar. Interesul promovării examenului constă în rumunerarea potrivit treptei superioare de salarizare. Cei care nu reuşesc să treacă examenul au dreptul să îl mai susţină de două ori în decurs de maximum cinci ani. Totuşi dacă după 7 ani de la începutul activităţii un cadru didactic nu a obţinut definitivatul profesorul titular îşi pierde titulatura, fiind nevoit să participe la un nou examen de titularizare. În acest an examenul de definitivat s-a organizat în premieră la nivelul judeţului, însă lucrările se recorectează în centre regionale. Decizia organizării la nivel local face parte dintr-o serie de măsuri luate în vederea descentralizării. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.