Educație

Aplicaţii multimedia şi roboţi la concursul “InfoEducaţie”

Sorin Tudose
19 iul 2012 1212 vizualizări
La Gălăciuc vor veni şi cinci angajaţi de la Google Marea Britanie, care îi vor urmări pe adolescenţii creatori de soluţii informatice u premianţii ecestei ediţii vor avea şansa să se întalească la Zurich cu cei mai buni specialişti în domeniul IT u competiţia de cunoştinţe informatice de la Gălăciuc a ajuns la a 19-a ediţie

Concursul de informatică “InfoEducaţie 2012”, ajuns la a 19-a ediţie, se va desfăşura în perioada 30 iulie – 4 august în locaţia tradiţională din tabăra Gălăciuc şi va strange circa 200 de elevi şi profesori îndrumători din toată ţara. Concursul interdisciplinar este dedicat elevilor cu aptitudini, inclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice - soft educaţional, soft utilitar, multimedia, roboţi şi pagini web. Concursul se desfăşoară în patru etape şi anume pe unitatea şcolară, locală, judeţeană şi naţională. Cea din urmă etapă se desfăşoară în mod tradiţional în luna august la noi în judeţ, fiecare judeţ fiind reprezentat de patru elevi. Participanţii vor trebui să îşi demonstreze dibăcia în soft utilitar, soft educaţional, pagini web, multimedia (film, clip, prelucrări 3D), roboţi. “Tabăra de anul acesta are mai multe noutăţi atat în ceea ce priveşte organizarea cat şi probele. Cele două probe noi sunt cele referitoare la multimedia şi roboţi. Competiţia va consta printre altele într-o expoziţie-concurs de proiecte la care participanţii au lucrat pe tot parcursul anului, iar un juriu compus din profesori de liceu, profesori univeristari, laureaţi ai concursului etc va analiza munca concurenţilor”, ne-a spus profesorul Emil Onea, iniţiatorul concursului. Acesta mai spune că ediţia a 19-a, desfăşurată sub genericul “Programming for life”, se bucără de participarea a cinci reprezentanţi ai companiei Google, implicaţi în programul RISE. “Prin acest concurs încercăm să dezvoltăm ceea ce elevii pot să facă, să dezvoltăm pasiunile lor extracuriculare. Vor fi prezenţi în tabără cinci reprezentanţi Google din Marea Britanie care vor monitoriza concursul şi ne vor ajuta în buna lui desfăşurare. La finalul concursului se vor acorda mai multe premii de către Ministerul Educaţiei, sponsori, însă cel mai mare dintre ele va consta într-o călătorie la Zurich, unde şase tineri vor avea ocazia să ia contact cu crema specialiştilor IT”, a mai adăugat profesorul Onea. În cadrul unei probe intitulate simplu “Open” concurenţii vor trebui să facă programare timp de 24 de ore în continuu, iar la final să iasă ceva interesant de pe urma lor. Profesorul de informatică de la Colegiul Unirea Focşani crede că elevii vranceni vor reuşi să obţină premii în cadrul concursului, aşa cum s-a întamplat în fiecare an de cand durează competeţia “InfoEducaţie”. De altfel, unii dintre premianţi au ajuns să lucreze chiar pentru companii multinaţionale de profil. Concursul este organizat de Ministerul Educatiei, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Vrancea, Grupul Şcolar "Simion Mehedinţi" din Vidra, Şcoala "Ion Diaconu" din Tulnici şi Colegiul Naţional "Unirea" Focşani. Alte detalii se obţin de pe pagina web dedicată evenimentului,  www.infoeducatie.ro. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.