Educație

Marea, prin ochii tinerilor de la Centrul „Sfanta Maria” Goleşti

Sorin Tudose
5 iul 2012 1278 vizualizări
Cuziştii au repetat un gest nobil, gandindu-se nu doar la propriile zile de concediu, ci şi la vacanţa tinerilor seropzitivi de la Centrul “Sfanta Maria” din Goleşti. Zilele trecute, zece tineri de la centrul respectiv, însoţiti de personal specializat au pornit dis-de-dimineaţă spre mare, vremea fiind de partea lor.

Au petrecut în staţiunea Mamaia o zi minunată cu valuri, castele de nisip, fotografii…amintiri. În ciuda faptului că Statul nu găseşte soluţii în a le oferi o astfel de mini-vacanţă iată că un grup de cuzişti inimoşi, elevi şi profesori, îi duc pe aceşti tineri de caţiva ani la mare. Se poate spune că încet-încet iniţiativa cuziştilor se transformă în tradiţie pentru că ultima etapă a proiectului “A doua şansă pentru viaţă” se încheie de trei ani la fel, şi anume cu o zi la malul Mării Negre. Cadrele didactice Teodora Bentz, Loredana Diac şi Gabriela Obodariu, care răspund din partea Colegiului Naţional „Al. I. Cuza” pentru acest proiect, au avut grijă de toate detaliile, dorind din tot sufletul să le fie bine prietenilor de la Centru. Voluntarii cuzişti au găsit fonduri pentru motorină, pachete cu mancare, dulciuri, sucuri, iar DJASPC a pus la dispozitţie microbuzul. „Nu e atat de greu de oferit o bucurie celor mai puţin iubiţi de către destin. Acest gest apropie lumea de normalitate şi ne conferă sentimentul împlinirii, a unui rost pe care, la un moment dat, trebuie să-l găsim cu toţii, voluntari, profesori coordonatori, comunitate”, transmite prof. Loredana Diac. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.