Educație

Info-Educaţie: Vodă şi Caragiale, “întîlnire” la Slobozia Ciorăşti

Ziarul de Vrancea
4 apr 2012 1374 vizualizări
Cu ocazia programului naţional “Şcoala altfel”, Şcoala “Ioan Vodă cel Viteaz” din comuna Slobozia Ciorăşti a organizat activităţi speciale pentru elevi:

un concurs pe teme de istorie locală şi o punere în scenă a unor secvenţe din comediile lui Caragiale. Concursul dedicat domnitorului Ioan Vodă cel Viteaz a atras şase echipaje din clasele a V-VII, care au răspuns la întrebări despre istoria locală. Partea a doua a zilei a adus în sala de spectacol ironia lui nenea Iancu. S-au bucurat de succes cunoscutele personaje din ”Vizita”, “Bubico” sau  “Căldura mare”. Activităţile au fost pregătite de profesorii Gicuţa Avram, Cristina Diaconu şi Vasile Lefter, iar din juriu au făcut parte profesorii diriginţi Costică Mereuţă şi Gică Mihai. Cîştigători au fost în final toţi elevii şcolii, îndrumaţi de un colectiv didactic mic şi inimos. Joi, elevii vor merge la muzee şi la Teatru, în Focşani. (V. L.)

Concurs de muzică psaltică

Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Inspectoratul Şcolar, Protoeria Focşani şi Colegiul „Unirea” au organizat ieri Concursul Judeţean de Muzică Psaltică „Lăudaţi pe Domnul”. „Concursul îşi propune să descopere frumuseţea şi profunzimea muzicii psaltice, educarea gustului artistic şi estetic al elevilor precum şi pe cel al publicului pentru acest gen de muzică”, este de părere prof. Liviu Nedelcu, directorul Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiţionale. (I. C.)

Elevii au analizat mîncarea la Olimpiada de Industrie Alimentară

Ieri s-a încheiat proba practică a Olimpiadei Naţionale de Industrie Alimentară, din aria curriculară “Tehnologii” ce a avut loc la Colegiul “Valeriu D. Cotea”. După ce luni elevii au trebuit să suţină proba scrisă, ieri tinerii şi-au demonstrat cunoştinţele şi dexteritatea la cele două probe practice şi anume cea de tehnician analize produse alimentare respectiv tehnician în industria alimentară. Rezultatele vor fi comunicate azi. La competiţie participă 95 de elevi din toate colţurile ţării, judeţul nostru fiind ales gazdă de Ministerul Educaţiei prin prisma rezultatelor obţinute în anii anteriori. Doi elevi vrînceni se află în competiţie. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.