Educație

Profesori universitari la simpozionul „Unirea Principatelor Române”

Mihaela Beșleagă
22 ian 2012 1475 vizualizări
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea a fost gazda simpozionului cu tema „Unirea Principatelor Române”, ajuns la a V-a ediţie.

Evenimentul a avut loc în Aula „Unirea Principatelor Române”, aşa cum a fost denumită recent sala de şedinţe a instituţiei, şi a reunit istorici şi profesori universitari din Bucureşti, Iaşi, dar şi din Republica Moldova şi Ucraina, care au vorbit despre însemnătatea momentului istoric al Unirii de la 24 ianuarie 1859, dar şi despre imaginea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Printre alţii, au fost prezenţi prof. univ. conf. dr. Ionuţ Nistor de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, Lucian Claudiu Topor – cercetător şi profesor din cadrul Institutului de Istorie „A. D. Xenopol” Iaşi, Constantin Hlibor - decan şi profesor universitar la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, Mariana Ţăranu şi Parascovia Stăvilă - profesori la Universitatea din Chişinău şi Cristina Pari, din partea Casei Regale. La simpozonul dedicat Micii Uniri au participat inspectori şcolari din şapte judeţe, alături de peste 150 de profesori din Vrancea şi directori de şcoli şi licee. Simpozionul a fost organizat de IŞJ, în parteneriat cu Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea. (M. BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.