Educație

Info-Educaţie:“Economiştii”, premiaţi la Tîrgul Regional al Firmelor de Exerciţiu

Mihaela Beșleagă
11 dec 2011 3170 vizualizări
Elevii Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focşani s-au întors cu tolba plină de tranzacţii economice, dar şi cu multe premii de la Tîrgul Regional al Firmelor de Exerciţiu, care a avut loc joi, 8 decembrie, la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti.

Colegiul Economic a fost reprezentat de elevii Cătălin Andronache, Andreea Bogdan, Claudia Chiriac, Ana-Maria Dobre, Florin Huluba, Roxana Mironică, Cristina Moldoveanu şi Marta Tache, de la clasa a XI-a B, care au format firma de exerciţiu F.E. GOLDEN WINE MK S.A. Profesorii coordonatori care i-au însoţit sînt Sonica Dărmănescu şi Mariana Badeaon.  Elevii focşăneni au obţinut premiul întîi la secţiunile „Cea mai bună prezentare”, „Cel mai bun spot publicitar” şi „Cel mai bun negociator”, premiul III la „Cel mai bun stand” şi „Cel mai bun catalog” şi o menţiune pentru „Organigrama – organism viu”. „Pentru elevi, participarea la tîrgurile firmelor de exerciţiu este constructivă deoarece îi pregăteşte atît pentru facultate, cît şi pentru viaţă. Aceasta a fost o competiţie între cele mai bune firme de exerciţiu din Bucureşti şi din regiunea de sud a ţării. De aceea elevii sînt atît de bucuroşi pentru premiile obţinute, iar Colegiul Economic se mîndreşte cu ei”, ne-a transmis Sonica Dărmănescu. (M. B.)


Genţi frigorifice pentru transportul laptelui la şcolile izolate


Pentru ca „Laptele şi cornul” guvernamental să ajungă în condiţii bune şi la elevii din şcolile îndepărtate ale judeţului, reprezentanţii Instituţiei Prefectului, împreună cu Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea au căzut de acord pentru o soluţie. Pentru că în aceste şcoli izolate numărul elevilor este mic, respectiv produsele lactate vin în cantităţi mai mici şi astfel nu se justifică achiziţionarea unor frigidere de mari capacităţi, s-a recurs la ideea cumpărării unor genţi frigorifice pentru transportul produselor lactate la elevii din mediul rural. Această măsură a fost comunicată de reprezentanţii Prefecturii în cadrul şedinţei cu secretarii de localităţi, care a avut loc vineri, la Focşani. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.