Educație

Info-Educaţie: Expoziţia de icoane pe sticlă “Sfîntul Nicolae”, la bibliotecă

Ziarul de Vrancea
6 dec 2011 1847 vizualizări
Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” găzduieşte expoziţia de icoane pe sticlă “Sfîntul Nicolae - icoane din suflet de copil”, realizată de elevii clasei a III-a A de la Şcoala „Ştefan cel Mare” din Focşani, coordonaţi de învăţătoarea Sonia Opaiţ.

„Prezenţă tăcută şi luminoasă, icoana zămisleşte în sufletele copiilor credinţa în faptele bune ale sfinţilor şi îi învaţă să cinstească pe sfinţi, acei creştini care, pe pămînt trăind, l-au urmat pe Iisus Hristos”, transmit reprezentanţii Bibliotecii. Scopul realizării acestor icoane a fost de a le oferi copiilor o alternativă utilă de petrecere a timpului liber, într-un context social în care ei devin tot mai mult dependenţi de calculator şi de televizor. Astfel, elevii implicaţi în proiect au descoperit plăcerea de a citi şi de a ilustra, după puterile lor, viaţa Sfinţilor, bucurîndu-se de binecuvîntarea slujbelor religioase şi de sfaturile profesoarei de religie, Anişoara Tache. Prin strădania lor, micii artişti au finalizat 21 de lucrări, picturi pe sticlă. (S. TUDOSE)
Foto

Cadouri pentru preşcolari

Primarul Decebal Bacinschi, împreună cu cei doi viceprimari, dar şi consilierii locali focşăneni au mers ieri prin creşele şi grădiniţele din oraş pentru a pune cadouri în ghetuţele celor mici. “Moş Nicolae şi mesagerii săi au fost bine primiţi în toate grădiniţele din Focşani. Consiliul Local Focşani a alocat suma totală de 27.700 lei pentru un număr de 4.300 de pachete cu dulciuri. Un pachet are valoarea de aproximativ 6,50 lei şi a inclus ciocolăţele, napolitane, biscuiţi, cornuri şi prăjituri. Au fost distribuite 3.300 de pachete cu dulciuri, în toate grădiniţele din oraş“, au transmis cei de la Primăria Focşani. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.