Educație

Info-Educaţie:„Tu faci lista scurtă” – proiect de reducere a birocraţiei din şcoală

Ziarul de Vrancea
4 dec 2011 2276 vizualizări
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi-a propus să elimine birocraţia din sistem, în special în ceea ce proveşte circulaţia documentelor, aşa încît a lansat o consultare publică cu dascălii organizată on line şi intitulată sugestiv „Tu faci lista scurtă!.

Consultarea a început săptămîna trecută şi se va încheia pe 15 ianuarie 2012, avînd ca obiectiv eliminarea documentelor a căror elaborare sau completare duce la supraîncărcarea muncii de zi cu zi a dascălilor. Pe pagina webError! Hyperlink reference not valid. se află un chestionar cu lista documentelor pe care, potrivit legislaţiei în vigoare, MECTS şi ARACIP le solicită cadrelor didactice. „«Tu faci lista scurtă!» pentru că ne dorim ca fiecare dascăl să spună răspicat ce anume consideră necesar. Vrem să ştim ce documente apreciază dascălii ca fiind utile în muncă lor de zi cu zi, şi ce consideră balast. Tot ce este inutil trebuie să dispară! Dar ceea ce convenim, în urma acestei consultări, ca fiind benefic pentru îmbunătăţirea activităţii la clasă va trebui să fie asumat de fiecare dascăl", a explicat secretarul de stat Oana Badea scopul demersului. Răspunsurile şi propunerile cadrelor didactice vor sta la baza deciziilor privind reducerea timpului alocat pentru redactarea sau completarea documentelor. La ora actuală, inspectorii şcolari petrec ore în şir completînd diverse documente cerute de autorităţile centrale, în defavoarea asistării cadrelor didactice la clasă. (S. V.)

Elevii politicieni se întrunesc la o Conferinţă Interregională


Reprezentanţii Consiliilor Judeţene ale Elevilor din regiunile Sud-Est şi Nord-Est  se vor întîlni în cadrul unei Conferinţe Interregionale ce va avea loc la Galaţi, în perioada 9-11 decembrie. Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea va fi reprezentat la această conferinţă de Alexandra Voicu de la Colegiul Național „Unirea” Focșani (preşedinte) şi Andreea Lupu de la Liceul de Arte „Gh. Tattarascu” Focșani (prim-vicepreşedinte), membri cu drept de vot în CRE. În cadrul acestei conferinţe vor fi realizate alegerile pentru stabilirea funcţiilor (preşedinte, vicepreşedinte, secretar) din Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est şi pentru Consiliul Regional al Elevilor Nord-Est. De asemenea, vor fi prezentate rapoartele de activitate ale celor două regiuni, dar şi ale Consiliilor Judeţene ale Elevilor din mandatul precedent. Vor fi puse la punct şi planurile de activităţi ale celor două regiuni pentru anul şcolar 2011-2012 şi se doreşte stabilirea unor direcţii strategice pentru dezvoltarea CRE. După cum se ştie, în şcolile vrîncene a fost campanie electorală, elevii fiind chemaţi la vot pentru a-şi alege reprezentanţii în Consiliul Judeţean al Elevilor. Acest organism are rolul de a apăra drepturile şi interesele elevilor, dar militează şi pentru îmbunătăţirea activităţilor şcolare şi extraşcolare în care sînt implicaţi elevii şi profesorii. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.