Educație

Statutul studentului prevede subventia pentru camin

Iulia Crețu
31 aug 2011 1555 vizualizări
Din noul an universitar, studentii vor da note profesorilor si vor avea dreptul la manuale gratuite

Ministerul Educatiei a elaborat Statutul studentului, un “manual” care face referire atit la drepturile, cit si la obligatiile studentilor. Un document care va face vilva, dar care este salutat de deputatul de Focsani, Razvan Mustea Serban, el insusi cadru didactic in invatamintul superior. Potrivit acestuia, Statutul studentului va deveni obligatoriu, conform Legii Educatiei Nationale. Proiectul este realizat de Minister in colaborare cu organizatiile de profil si prevede ca in relatia cu universitatea, studentii au dreptul la suport de curs gratuit, in format fizic sau electronic, precum si la toate materialele didactice disponibile tot gratuit. De asemenea, studentii trebuie sa fie informati de la inceputul semestrului cu privire la programa analitica, structura si obiectivele cursului, competentele generate de acesta, si desigur, modalitatile de evaluare si examinare. Orice modificare ulterioara a elementelor deja precizate, se va putea face doar cu acordul studentilor. Statutul studentului mai prevede ca studentii sint cei care dau note profesorilor, in mod obligatoriu. „Un aspect extrem de important si de maxim interes pentru actualii si viitorii studenti este cel referitor la cazarea pe durata efectuarii studiilor universitare. Odata cu noul cod, beneficiarii actului de invatamint superior vor avea dreptul la subventia pentru regia de camin, indiferent ca aleg sa locuiasca in caminele studentesti sau aleg alta forma de cazare. Studentii vor beneficia in continuare de burse de merit si sociale, de asigurare medicala gratuita, de reduceri la transportul in comun, dar vor avea si dreptul de a propune analizarea aspectelor pe care le considera nesatisfacatoare in activitatea universitara sau a oricarui cadru didactic al carui curs l-au urmat”, spune Mustea. Statutul studentilor va fi adoptat prin ordin de ministru. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.